• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
Başörtüsüyle Hollanda`da 11 yıldır avukatlık yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hollanda’nın ilk başörtülü avukatı olan ve 11 yıldır tesettürlü haliyle avukatlık yapan Famile Fatma Arslan, başörtülü meslektaşlarının Türkiye’de mahkemelerde görev alamayışlarının ve bu kapsamda yaşadıkları sorunların kendisini üzdüğünü söyledi.

En son Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın eşi avukat Zübeyde Kamalak’ın yaşadığı olayı şaşkınlıkla izlediğini ifade eden Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye’de meslektaşlarımın yaşadıkları, en temel insan haklarıyla bile bağdaşmıyor, olanları üzüntüyle takip ediyorum. Bir kadın tesettüründen dolayı avukatlık yapamıyorsa, dini ve işi arasında bir seçim yapması gerekiyorsa, bilin ki bu seçim çok çok ağırdır ve haksız bir seçimdir. Bir insanın başarılı avukat olup olmaması hukuk anlayışından anlaşılır. Ne başörtüsü birisini iyi avukat yapar ne de mini eteği kötü avukat yapar" dedi.

"Türkiye’de okumuş olsaydım belki ben de mesleğimi yapamazdım" diyen Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

AA`da yer alan habere göre; "Burada yaşadığım özgürlük belki orada olmayacaktı. Müvekkilimi temsilen mahkemeye daha önce dilekçe vermişim ve duruşma esnasında biri bana `sen avukatlık yapamazsın` diyecek. Hollanda`da ve Avrupa`da düşünülmez bir olay. Mahkemede avukatın hakim tarafından reddedilmesi büyük saygısızlık olarak addedilir."

İşçi bir ailenin kızı olan 1971 Elazığ doğumlu Arslan, 2008`de başarılarından dolayı Time dergisine kapak oldu. Time dergisinin "Avrupalı başarılı genç Müslümanlara" örnek gösterdiği Arslan, daha çok medeni hukuk, yabancılar hukuku, ticaret hukuku, aile hukuku ve ağır ceza davalarına bakıyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir