• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
Vali Mutlu: Müdahale pankartların kaldırılmasına yönelik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Sabah 07.30 sularında polislerin TOMA'lar eşliğinde Taksim'e girerek yaptığı pankart indirme müdahalesinin ardından basının karşısına çıkan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksimdeki materyallerin kaldırılmasına yönelik emniyet birimleri tarafından bir çalışma gerçekleştirildiğini belirterek, "Çalışmanın hedefleri, sınırları kapsamı doğrultusunda detaylı bilgi kamuoyumuzla paylaşılmıştır. Kesinlikle Gezi Parkı ile ilgili orada bulunan insanlara müdahalenin olmayacağımızı ifade ettik." diye konuştu.

 

Atatürk heykeli ve kültür merkezi reklam merkezine döndü

Atatürk heykeli ve Atatürk Kültür Merkezi'nin reklam merkezine dönüştüğünü belirten Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Bu gerekçelerle Taksim'deki görüntüyü normalleştirme çalışmamız tamamlanmıştır.
Taksim meydanında polisimizle çatışmaya girmek isteyen bu marjinal gruplara izin vermeyeceğiz.

 

Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan marjinal grupların bu yaklaşımlarını sürdürmek istedikleri görülmektedir. Molotof kokteyli kullanan bu gruplar, mevcut sis bombalarını kullanarak, polisin yoğun gaz bombası kullandığı izlenimini yaratmak istemektedirler.

 

Bize Taksim'de yardımcı olan bütün sivil gruplara teşekkür ediyorum. Huzur bozmaya çalışan marjinal gruplara birlikte karşı durmaya devam edelim diyorum.

 

Şu ana kadar yaşanan çatışmalarda, hastanelerde ciddi tedavi gerektirecek yaralanma vakaları gerçekleşmemiştir." ifadelerini kullandı.

 

Marjinal gruplar telsiz kullanıyor

Vali Mutlu konuşmasının devamında, asla çatışma ortamı istemediklerini ifade ederek, "İstediğimiz şey, asla çatışma ortamı değildir. Bu gergin ortamdan istifade etmeye çalışan hareketlere izin vermemeliyiz.
Marjinal grupların kendi aralarında haberleşebilmek amacıyla telsiz tabir edilen araçlar kullandığını görmekteyiz. Bu kişilere karşı bir duruşumuz vardır." şeklinde konuştu.

 

Sosyal medyada 'uydur uydur yaz'

Vali Mutlu konuşmasında ayrıca, "Halk tabirlerimizden 'Uydur uydur yaz' şeklinde bir kullanım var sosyal medyada. Bu tür yalan haberlerle emniyet güçlerimiz sıkıntıya sokulmak istenmekte. Bu tarz bilgiye karşı dikkatli olmanız gerekmektedir.

 

Biz işimiz gereği diyaloglarımızı bütün kesimlerle sürdürüyoruz. Devletimizin temsilcisi olma sıfatıyla herkese kapımız yoktur. Bu çerçevede farklı siyasi partilerimizle de telefon trafiği şeklinde görüşüyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir