• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
DÜ'de Ziraat Mühendislerinin mezuniyet coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesin'de 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda derece ile mezun öğrenciler için bir tören düzenlendi. Törende öğrenci velileri de duygusal anlar yaşadı.

Ailelerinde geniş ilgi gösterdiği törende bir konuşma yapan Dekan Prof. Dr. Bekir Bükün, "Ziraat Fakültesi öğrencileri olarak sizler, aldığınız eğitimle kazandığınız bilgi ve beceri ile toplumsal değerlere saygılı çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmayı amaç edinen, mesleğinizin gerektirdiği her alanda topluma öncülük etmek amacıyla donanımlı bir şekilde yetiştirildiniz" dedi.

Ülkenin üretiminde ve kalkınmasında en ön saflarda yer alacaklarına, dolayısıyla ülke tarımının sorunlarına çözüm üretmek ve verimliliği artırmak için masa başında zaman geçirmeyerek, sorunun kaynağı olan alanda görev yapmaları gerektiğine vurguyapan Dekan Bükün, "Artık, nüfus kuraklık ve verimsizleşen tarım arazileri yanında azalan içme suyu kaynakları, çevre kirliliği gibi sorunların çözümü için sizlere daha büyük görev ve sorumluluk düşmektedir" diye konuştu.

Ardından mezun öğrenciler adına konuşan Fatma Demir, başta ailesi olmak üzere hocalarına ve üzerinde emeği olan herkese teşekkür etti.

Velilerin de duygularını dile getirdiği tören, öğrencilerin diplomalarını almaları ile devam etti. Mezuniyet coşkusu, keplerin havada uçuşması ile doruğa ulaştı.

Tören, yapılan ikramlar ile sona erdi. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir