• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...

MERSİN - Çağdaşkent Mahallesi'nde inşa ettiği Engelliler Akademisi ile birçok engelli gruba mesleki eğitim vermeyi hedefleyen Toroslar Belediyesi, akademinin ilk eğitim ayağını engellilere yönelik hazırladığı Telemarketing (Telefonla ürün pazarlama) projesiyle başlatıyor.


Ortopedik engeli dışında bir sorunu olmayan gençlere telefonla bilgisayar başında satış tekniklerini öğretmek ve bedenlerini kullanmak zorunda kalmadan iş imkanı yaratmayı amaçlayan proje ile Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesi ve Mersin Ortopedik Engelliler Derneği üyelerine mesleki eğitim verilecek.


Projenin bilgilendirme toplantısı Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şubesinde yapıldı.


Projenin detayları hakkında katılımcılara bilgiler veren Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye'de yeni uygulanmaya başlanan Telemarketing modeliyle Mersin'deki engelli bireylerin yüzde 80'ine istihdam olanağı yaratmayı amaçladıklarını vurguladı.


Toplantıda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Mersin Şube Başkanı Mürsel Çiftçi, "316 üyemizin bulunduğu derneğimiz bugüne kadar hiçbir projede yer almamıştı. Toroslar Belediyesi ile yapacağımız bu ilk projemizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Toroslar Belediyesi tarafından belirlenecek olan eğitim merkezinde projeye katılacak engelli bireylere pazarlama ve satış eğitimlerinin hocalar nezaretinde 2 aylık süreçte verilecek. (Osman Öksüz-İLKHA)