• DOLAR 32.216
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2446.79
  • ...
"Sahte vekâlet ile arazimize el koymaya çalıştılar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Merkeze bağlı Zorköy ve Sıgerka köyü sakinleri, 60 yıl boyunca kullandıkları 3 bin dönümlük arazilerinin bazı kişiler tarafından sahte tapu çıkarılarak ellerinden alındığını ileri sürmüşlerdi.

 

Köy sakinleri, yaptıkları araştırma sonucunda gerçek tapu sahibi olduğu söylenen Garbis Koyuncu'yu bulduklarını ve kendisinin kimseye vekâlet vermediğini söylediğini belirterek, Koyuncu'dan aldıkları imzalı belgeyi alarak mahkemeye sundular.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Yeni Köy muhtarı Serdin Oğuz, 60 yıldır kullandıkları arazilerinin bazı kişiler tarafından sahte evraklarla ellerinden alınmaya çalışıldığını ileri sürerek, "Bizler mahkemeye verilen evraklar hakkında araştırma yaptık. Evrakların gerçek olmadığını belgeledik ve mahkemeye sunduk. 8 Temmuz'da tekrar görülecek mahkemede, elde ettiğimiz bu belgeleri mahkemeye vereceğiz" dedi.

 

Daha sonra açıklamalarda bulunan köy sakinlerinden Şemsettin Ağar, arazilerinin ellerinden alınmak istenmesinin ardından gerçek arazi sahibini bulmak için köylüler olarak bir takım çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi: "Gerçek arazi sahibini bulmak için İstanbul'a giderek araştırma yaptık. Araştırmadan sonra İstanbul'da yaşayan arazi sahibi Ermeni Garbis Koyuncu'ya ulaştık. Kendisiyle yaptığımız görüşmede söz konusu dava ile hiçbir ilgisinin olmadığı gibi kimseye de dava açılması için arazilerin devri ile ilgili vekâlet vermediğini söyledi. Koyuncu'nun, arazilerimizi elimizden almak isteyenlere vekâlet vermediği İstanbul 29. Noterliğinde kontrol edilmiş ve verilen vekâletin sahte olduğu anlaşılmış. Ardından Koyuncu ailesi Batman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dilekçe ile başvurdu ve sahteliği mahkemeye sundu."

 

Köy sakinleri, arazilerine sahte tapu çıkarıldığını belgelerle tespit ederek, Batman Kadastro Mahkemesi'ne verdiklerini belirterek, 8 Temmuz'da yapılacak mahkeme sonucunda olayın gün yüzüne çıkacağını kaydetti. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir