• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
"Kudüs'e özgürlük işgale hayır!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Beşiri Hizmet-Der Başkanı Nasır Efrens, Mescidi Aksa ve Kudüs'ün işgal edilişi nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaparak, Kudüs'ün özgürlüğü için İslam aleminin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Müslümanların gafleti sonucu 1967 yılında Mescidi Aksa ve Kudüs'ün 46 yıl önce Siyonistler tarafından işgal edildiğini belirten Efrens, "Kudüs'e 'Özgürlük, İşgale Hayır' sloganı ile Kudüs'ün işgaline tüm dünya özgür halkları ile birlikte karşı olduğumuzu vurguluyoruz" dedi.

 

Efrens, İslam coğrafyasının yeniden dizayn edilmeye çalışıldığı bu süreçte Siyonist İsrail'in topyekun boykot edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Katil İsrail'in Filistin halkına ve tüm bölge halklarına karşı işlediği suçlara ortak olmamak için Hükümet, diplomatik ilişkileri yeniden tesis etmek bir yana, ekonomik ve askeri ilişkilerini de tümden kesmelidir. Kudüs, Siyonist terör rejiminin yarım asırdan fazla her türlü zulüm ve vahşetine tanıklık etmekte, ümmetin yiğit evlatlarının, kendisini bu esaretten bir an önce kurtaracağı günü özlemle beklemektedir. Müslümanlar hangi şartlar altında bulunursa bulunsun, Kudüs'ün merkeze alındığı bir düşünceye sahip olmalıdırlar. Zira Kudüs özgür olmadıkça Ümmet olarak özgür olamayacağımız, başı dik gezemeyeceğimiz unutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.

 

"Filistin özgürlük mücadelesi, haklı bir mücadele olup, mazlum Filistin halkının yanında olmak tüm İslam aleminin üzerine bir vecibedir" diyen Efrens, Filistinlilere değil tüm İslam ümmetine ait Kudüs'ü korumak ve ondan vazgeçmeyi onaylayacak projelerin karşısında durmak tüm Müslümanların görevi olduğunu hatırlattı. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir