• DOLAR 32.218
  • EURO 34.75
  • ALTIN 2447.183
  • ...
İşgalciye Lanet Olsun! İki Esirin Evini Patlayıcıyla Yıktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Şakir Direkçi / DOĞRUHABER

İşgal yönetimi Ariel eyleminden, her ikisi de Selfit vilayetine bağlı Karava Beni Hassan kasabasının ahalisinden olan 20 yaşındaki Yusuf Asi ile 19 yaşındaki Yahya Mer'i'yi sorumlu tutuyordu. 

Filistin Enformasyon Merkezi’ne göre işgal güçleri önceki gece iki eylemciye ait evlerin bulunduğu bölgeye gitti. Mahalleye açıklan yolları kapatan işgalciler, çevredeki binaların çatılarına da keskin nişancıları yerleştirdiler. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin tüm kuşatmalarına rağmen bölgedeki gençler direndi ve üzerlerine taş attı. İşgal güçleri, direniş gösteren gençlere gerçek mermilerle, ses ve gaz bombalarıyla saldırdı. 

İşgal güçlerinin daha sonra Biden'in ziyareti nedeniyle yıkım işlemi ertelenen üç evi yerle bir ettiği belirtildi. 

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemi onaylanan evler arasında 15 Nisan 2022 tarihinde Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştirerek üç işgalciyi öldüren Ra'd Hazim'in ailesinin evinin de yer aldığı belirtildi. 

Hukuk sistemine göre suçların bireyselliği prensibine rağmen siyonist işgal güçleri Filistinlilerin kendilerine karşı düzenlediği eylemlerde sadece eylemciyi değil onun bütün ailesini mahkum ediyor ve çoğu zaman ailenin evlerini yıkıyor. Buna rağmen Filistin halkı işgale son vermek ve haklarını geri almak için bütün zorluklara göğüs gererek direnmeye devam ediyor.

DOĞU KUDÜS'TE YASA DIŞI YERLEŞİM YERİ PLANI İÇİN İLK ONAY VERİLDİ

Öte yandan siyonist rejim Bölgesel Planlama ve İnşaat Komitesi, Doğu Kudüs'ün güneyindeki yaklaşık 2 bin haneli Yahudi yerleşim yeri planı için ilk onayı verdi.

Siyonist sözde sivil toplum örgütü "Barış Şimdi" konuya dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "israil İçişleri Bakanlığına bağlı Bölgesel Planlama ve İnşaat Komitesinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün güneyindeki Filistin mahalleleri Sur Bahir ve Beyt Safafa'nın ortasında yer alan bölgede yaklaşık 1446 konut, Beit Safafa içinde yer alan bölgeye de 473 konutun inşası için ilk onayı verdiği" belirtildi.

Barış Şimdi Uzmanı Hagit Ofran, yeni planın bir kısmının etrafı yasa dışı Yahudi yerleşim yerleriyle sarılmış Filistin mahallesi Beyt Safafa'nın genişleyeceği son toprak parçasına inşa edilmesinin planlandığını belirtti.

Ofran, "1967'den itibaren (Doğu Kudüs'te) Filistinliler için bir tane daha yeni mahalle planı yapılmazken, israilliler için 12 mahalle kuruldu. 1967'den bugüne gelen hükümetler, israilliler için 57 bin hane inşası amacıyla düğmeye basarken, Filistinliler için sadece 600 hanenin planını yürürlüğe soktu." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir