• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
GAHİB ‘HalıTasarımı Anasanat Dalı’ programını tercih edecek öğrenciye burs verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya makine halı üretiminin başkenti olan Gaziantep’te GAHİB ile GAÜN arasında yapılan anlaşma sonucu GAHİB, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında açılan ‘Halı Tasarımı Anasanat Dalı’ programını tercih edecek ilk yirmi öğrenciye asgari ücretin yarısı kadar dört yıl boyunca eğitim bursu verecek.

Konuyla ilgili bir değerlendirmede bulunan GAHİB Başkanı Zeynel Abidin Kaplan, halı sektörünün geleceği için beşerî sermayeye gerekli yatırımların yapılması gerektiğini ifade etti.

Kaplan, “Dünya makine halı üretiminin başkenti olan Gaziantep’te sektörümüzün geleceğine yönelik eğitim yoluyla yatırım yapmak, sektörümüze gençlerimizi kazandırmak ve sürdürülebilir üretimin altyapısını oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü altında açılan ‘Halı Tasarımı Anasanat Dalı’ programına girecek ilk 20 öğrenciye asgari ücretin yüzde 50’si oranında burs verilecektir.” dedi. 

Konuyla ilgili olarak tercih yapacak öğrencilerin http://gsf.gantep.edu.tr/index.php adresinden gerekli bilgileri alabilecekler. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir