• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.464
  • ...
Kürdistan İç İşleri Bakanlığı, ferdi silahlar için süre verdi; İade edilmese ‘kaçak’ sayılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı, “Kürdistan Bölgesi’nde güvenlik ve askeri kurumların dışında tüm silahsızların süpürülmesini” içeren 15542 sayılı bir kararname çıkardı.   

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kararın çıkarıldığı 21 Temmuz 2022 tarihinden itibaren, Kürdistan Bölgesi genelinde, il ve ilçelerde polis müdürlükleri ile birlikte 12 ferdi silah, Peşmerge Bakanlığı ile ortak 40 ateşli silah toplama merkezi kurulacak.

Kararda, AK-47 ve benzeri, (39 * 7.63 mm’lik mermi alan) ferdi silahların teslim edilmesi, tabanca ve benzeri (9 mm’lik mermi alan) ferdi silahlar için ruhsat çıkarılması için bir yıllık süre tanındığı belirtildi.  

Bakanlık, bu süre zarfından teslim edilmeyen ferdi silahlar ile ruhsatı çıkarılmayan ferdi silahlar “kaçak” sayılacağını ve sahiplerine yasal işlem uygulanacağını bildirdi.

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında 6 Temmuzda yapılan Kürdistan Bakanlar Kurulu toplantısında Kürdistan Bölgesi’nde bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi ve ruhsatsız silah satan yerlerin kapatılması konusu ele alınmıştı.-Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir