• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
"Türkiye'yi karıştırma gayreti içerisinde olanlar var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Din Bir-Sen Batman Şubesi, il yönetim değişikliği ve katılım toplantısını Genel Başkan Lütfi Şenocak'ın katılımıyla yaptı.

 

Yemekli toplantıya Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Din Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Zeki Çolak, Mevlüt Yıldız ve Hamdullah Silindir ile sendika yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Din Bir Sen'in ana çizgisi ehlisünnet halkasını genişletmektir

Katılım töreni için Batman'a geldiklerini söyleyen Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, "Din Bir-Sen'i seçen bütün kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Diğer vilayetlerde olduğu gibi Batman'da da Din Bir Sen'in en iyi hizmeti mahalli bazda yapacağının müjdesini veriyorum. Din Bir-Sen kurulduğu tarihten itibaren ana çizgisi ehlisünnet halkasını genişletip İslami değerler noktasında bütün ülkeyi kuşatıp ilmik ilmik dokuyarak hizmet halkasını genişletmektir. Bizim gayemiz iyiliği emredip kötülükten sakındırmayı ön plana çıkarıp kardeşlik ökçesinde doğuyla batıyı birleştirmektir. Efendimiz Mekke'den Medine'ye hicretinde Ensar ve Muhacir kenetlemesini nasıl yapmışsa, Din Bir Sen'in ana gayesi de bu kardeşlik kenetlemesini, kardeşlik ahdini yeniden imzalayıp o nokta da gayret sarf etmektedir" dedi.

 

İlim erbabı nesillerin hayata geçirilebilmesi için çaba harcıyoruz

Bölgesel olarak farklı çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Şenocak, "Bizim çalışmalarımızın altında yatan en önemli ana tema buradaki tedbirleri alırken polisiye tedbirlerin ve ekonomik tedbirlerin yanında İslami değerleri ön plana çıkaracak tedbirleri de almaktır. Bu vesileyle hazırlamış olduğu projeleri hayata geçiren ve arkasında duran tek sendika Din Bir Sen'dir. Şükürler olsun ki medreselerin bu bölgelerde çok ehemmiyeti vardır. Bu medreseler yıllar önce nasıl nesil yetiştirmiş ise yeniden o muazzam nesilleri yetiştirecek. İlim erbabı nesillerin yeniden hayata geçirilebilmesi için, medreselerin yeniden düzenlenmesi Diyanet İşleri Başkalığı'yla birlikte paralel çalışması için gayret sarf ediyoruz ve iyi bir noktaya da geldik" ifadelerini kullandı.

 

İnsanların anlayacağı dilde vaaz yapılmalı

Sevgi, barış, kardeşlik ve muhabbeti genişletmek için Din Bir Sen olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Şenocak, şunları söyledi: "Din Bir Sen, bütün köprüleri kurarak İslami hizmetleri kardeşlik ukdesi içerisinde yerleştirmenin gayreti içinde olacaktır. Tabi bunun yanı sıra Diyanet İşleri Başkanlığı'nda da çok ciddi projelere imza atmıştır. Nasıl ki milletin meclisinde, milletin kürsüsünde, milletin vekilleri milletin meselelerini anlatabiliyor ise benim kardeşlerim kürsüye çıktıkları zaman istedikleri dilde karşıdaki insanın anlayacağı dilde vaazını yapabilmesi ve özgürce o insanlara İslami değerler noktasında göz göze gelip kaynağından bilgileri aktarması gerekiyor."

 

Türkiye'yi karıştırma gayreti içerisinde olanlar vardır

Gündemdeki 'Gezi Parkı' olaylarına da değinen Şenocak, "Güzel bir barış sürecinin içine giriyoruz. Terörün bitmesini hepimiz canı gönülden istiyoruz. Anaların ağlamaması için bütün gücümüzle gayret sarf ediyoruz. Hep birlikte kardeşlik akdi çerçevesinde sevgi ve barış noktasında hep beraber kucaklaşalım, ama birilerinin yine bu kucaklaşmanın ertelenmesi için bu sevginin bu muhabbetin ötelenmesi için bir gayreti var. İşte Taksimde bir ağaç noktasından harekete geçip gezi alanını protesto edip Türkiye'yi karıştırma gayreti içerisinde olanlar vardır. Onlara ben buradan diyorum ki, şeytan sizi sokağa döküp kandırma sevdasındadır ve bu şeytanlara dur dememiz lazım. Kardeşlik noktasında el birliğiyle sağduyuyla hareket etmemiz lazım. Çünkü ülkemizin bu güzel kardeşlik hizmetine sevgi ve barışa çok ihtiyacı var" dedi.

 

Suriye ve başka ülkelerdeki zulümlere de değinen Şenocak, şu ifadelere yer verdi: "Suriye'de ve diğer bölgelerde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Bu sıkıntıların çözümü içinde demokratik sendikalar konfederasyonu ve Din Bir-Sen olarak elimizden gelen tüm gayreti sarf etmekteyiz. Cenab-ı Hak bütün belalardan, bütün musibetlerden önce bölgemizi İslam alemini, insanlığı daha sonrada memleketimizi korusun, muhafaza etsin." (Cevher Ekinci/Vedat Aydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir