• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Şanlıurfalı İmam Hatipliler buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - ŞANİMDER tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatip Mezunları ve Mensupları İle Buluşmasının üçüncüsüne Milletvekili Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök, Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Müftü İhsan Açık, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve İmam Hatip Mezunları katıldı.

 

"Fidanlarımızı ekeceğiz günü geldiğinde çiçeklerin açmasını kimse engelleyemez"

Programda konuşan ŞANİMDER Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Kuran'ın ilk emri olan ikra ayetini okuyarak eğitimin önemine dikkat çekti. Kırıkçı, "Biz İmam Hatip Nesli olarak yıkıcı değil yapıcı olmak zorundayız. Fidanlarımızı ekeceğiz. Günü geldiğinde çiçeklerin açmasını kimse engelleyemez. Bir milletin maddi manevi gelişerek ve büyüyerek idamesini sürdürebilmesi için o toplumun aydınlanma sürecini aksatmadan devam ettirme zorunluluğu vardır. Bu aydınlanma sürecinin çekirdeğini oluşturan unsur ise hepimizin bildiği gibi eğitimdir" dedi.

 

Son yıllarda bazı ideolojik dayatmalarla, materyalist batı rüzgârına kaptırılan gençliğin, inancından, kimliğinden, ahlaki değerlerinden ve sorumluluk bilincinden oldukça uzaklaştırıldığını ifade eden Kırıkçı, "Bu popüler batı kültürünün bize sipariş ettiği bir gençlik modelidir. Dünyevileşen bu gençliği tekrar manevi kimliğiyle buluşturmak ve ona kulluk bilincini, ümmet bilincini, kuran bilincini, tarih bilincini, kültür bilincini ve sorumluluk bilincini vermek bizim en önemli ve en öncelikli görevimizdir. İşte burada görev bize düşüyor. Yani İmam Hatip nesline düşüyor. Asım'ın nesline düşüyor!" dedi.

 

Protesto eylemlerine de değinen Kırıkçı, "Birileri çıkıp medyada şunu söylüyorlar herkesin yaşam tarzına saygı gösterilmeliymiş. Evet, biz bunu yıllardır söylüyoruz. Ancak başkalarının sınırı ihlal edilmediği müddetçe kabul edilebilir. Peki soruyorum. Okul kapılarında başörtüsünden dolayı kız kardeşlerimiz geri çevrilmesi, Kuran eğitimini önüne konan yaş sınırı engeli başkalarının yaşam hakkına saygısızlık değil midir? İmam hatip okullarını katsayı sorunuyla karşı karşıya bırakıp fiili olarak kapanmasına sebep olmak bizim eğitim özgürlüğümüze saygısızlık değil miydi?" diye sordu.

 

Konuşmaların ardından gece katılan misafirlere etli pilav ve zerde ikram edildi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir