• DOLAR 32.523
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2454.5
  • ...
`Gençlik Haftası Halk Koşusu` yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kur`an Nesli Platformu`nun 1-8 Haziran tarihlerinde ilan ettiği "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" etkinliklerine halk koşusu yarışması ile devam edildi.
 
Etkinlik çerçevesinde düzenlenen "Halk Koşusu" yarışması, eski Devlet Hastanesi Kavşağı Batman Park önünde saat 10.00`da gerçekleşti.
 
İki kategoriden oluşan koşu, 14-18 ile 18 yaş üstü gençlerin katılımıyla yapıldı.
 
İlk etap, 14-18 yaş arasındaki gençler arasında hakem gözetiminde başladı. Ardından 18 yaş üstü gençler koşuya başladı.
 
Batman Park önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı`nda sona eren müsabakalara onlarca kişi katıldı. Halk Koşusu`na atletlerin yanı sıra gençlerin büyük katılımı dikkat çekti.
 
Koşu esnasında yol boyunca bazı yerlerde trafik polislerinin güvenliği yeterince sağlamaması dikkatlerden kaçmazken, trafiğin sıkışık olması yarışmacıların rahat bir şekilde koşmasını engelledi.
 
Koşu bitiminin ardından bilgi veren Kur`an Nesli Platformu Tertip Komitesi yetkililerinden M. Sıddık Şimşek, "Kur`an Nesli Platformu`nun düzenlediği halk koşusu nihayet sonuçlandı. Yarışmanın finalistlerini bugün saat 20.00`de Gala Düğün Salonu`ndaki `Gençlik Şöleni`nde belirlenecek. Halk koşumuz çok yoğun bir şekilde gerçekleşti. Müslüman gençler arasındaki kaynaşmayı sağlamak amacıyla yapılan güzel bir yarışmaydı. 20 gündür yoğun bir çalışma içerisindeydik. Bu etkinliklerimizi akşam yapılacak `Gençlik Şöleni`nde bitireceğiz" dedi.
 
Trafik polislerinin yeteri kadar önlem almamasına da değinen Şimşek şunları söyledi: "Trafik polislerinin bazı kavşaklarda tedbir almaması bizleri üzmüştür. 10 gün önce başvurusunu yaptık ve resmi evraklarımızı da aldık. Yalnız bazı kavşaklarda trafik polislerinin yolları kapatmamaları neredeyse kazaya sebep olacaktı. Bu çok üzücü bir durumdur. Yetkililerden ricamız bu konuda hassasiyet göstermeleridir." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir