• DOLAR 32.587
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2523.479
  • ...
`Müslüman Gençlik Haftası` Sona Erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Kur`an Nesli Platformu tarafından 1-7 Haziran tarihleri arasında ilan edilen "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında İkra Der tarafından bir haftadan beri Diyarbakır`da yapılan etkinliklerin finali bir düğün salonunda yapıldı.
 
İkra Der`in düzenlediği ve Bilge Gençlik Kulübü`nün de destek verdiği programa gençlerin yoğun katılım gösterdikleri gözlendi.
 
`Gençlik Şöleni ve Ödül Töreni` adıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yapılan bilgi yarışması, koşu yarışması ve futbol turnuvası galiplerine çeşitli ödüller verildi.
 
Program, İlahiyatçı M. Ali Herdem`in Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.
 
`Gençlik Şöleni ve Ödül Töreni`ne konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Özkan Yaman, İdeal gençlik kavramı yerine `himmetli gençlik` tabirinin kullanılması gerektiğini ve toplumu yöneteceklerin gençler olduğu vurgusunu yaptı.
 
Gençlerin kendileri için değil kardeşleri için endişe etmesi gerektiğinin altını çizen Yaman, "İnsanın kıymeti himmeti kadardır. Hz. Peygamberin çok sevilmesini nedeni onun himmet sahibi olmasıdır. Yani Allah`ın resulünün ümmetine olan düşkünlüğüdür" dedi.
 
Gençlerin sürekli birlik ve beraberlik içinde yaşaması gerektiğini dile getiren Yaman, "Bizi biz yapan değerlerimiz ve bu değerlere bağlılığımızdır. Aynı amaca hizmet etmemiz ve geleceği kurtaracakların gençler olacağını idrak etmemiz lazımdır" ifadelerini kullandı.
 
Hz. Yusuf`un kıssasından söz eden Yaman, "Gençler bizlere ümit vermelidir. Bunun yanı sıra günümüz gençliği iffetine ve takvasına önem vermelidir. Ayrıca günümüz gençliği sabit bir istikamet ile hak yolda ilerlemelidir" şeklinde konuştu.
 
Gençlerin yapmaları gerekenleri kısa dile getiren Yaman, "Gençlerin görevi insanları İslam`a davet etmektir. Gençlerin çağın kötü alışkanlıklarından uzak tutacak ve insanlığı huzura kavuşturacak davranışlarda bulunması gerekir. Gençler bu anlayışla hareket ettikleri zaman şeytana karşı zafer kazanacaklardır" dedi.
 
Bir haftadan beri yapılan müsabakalarda birinci olan gruplara ödülleri verildi.
 
Grup Vuslatın seslendirdiği ilahilere, öğrencilerde halay çekerek karşılık verdi.
 
Program verilen ikram ve Zeki Aypur`un yaptığı duanın ardından sona erdi.
Hatırlanacağı üzere `Dünya Müslüman Gençlik Haftası` kapsamında Seyrantepe Spor Kompleksi Koşu Alanı`nda Koşu Yarışması, Tulip Park Halı Saha`da Futbol Turnuvası ve bilgi yarışması düzenlenmişti. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Asana - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir