• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
`Gençlik Haftası` bilgi ve ilahi yarışmasının finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kur`an Nesli Platformu`nun 1-8 Haziran tarihlerinde ilan ettiği "Dünya Müslüman Gençlik Haftası"na liseler arası bilgi ve ilahi yarışmasının finali ile devam edildi. Etkinlik çerçevesinde "Müslüman Genç Bilgi-Kültür Yarışması" ve "İlahi ve ezgi yarışması" eski İl Kültür Merkezi konferans salonunda yoğun bir katılım ile gerçekleşti.
 
Etkinliğe, Hür Dava Partisi İl Başkanı Dr. Aydın Gök ve parti yetkilileri, Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Özlem Ajansı Sanatçıları, bazı STK temsilcileri, öğrenciler ve kalabalık bir kitle katıldı.
 
Salonun tıklım tıklım dolduğu etkinlik, İbrahim Halil Yakut`un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından etkinlik hakkında bilgi veren eğitimci Salih Güzel, "Kur`an Nesli Platformu olarak küfre hizmet edenlere iman yolunda yürüyebilmek adına başlatışmış olduğumuz gençlerle ilgili ihya projeleri kapsamında futbol turnuvası, ilahi yarışması, bilgi yarışması ve daha birçok dalda yapılan yarışmanın finaline geldik. Küfre hizmet edenlere imanı sadece cami ve namazla sınırlı tutup biz Müslümanların sadece camilerde söz söylememiz gerektiğini söylemek isteyenlere Kur`an Nesli Platformu olarak hayatın her alanında varız diyoruz. Küfrün ifsat ettiği gençliği kurtarma adına bilim alanında, spor alanında, sosyal etkinliklerde ve tüm alanlarda iman gençliği var olacaktır. Bundan sonraki aşamalarda hayatın her alanında bu gençlik ve yeni yetişen iman nesli söz sahibi olacaktır. Kur`an neslinin yetişmesi adına bu tür etkinliklerimizi daha da artıracağız" dedi.
 
Konuşmanın ardından liseler arası bilgi yarışmasında finale kalan 24 okuldan Özel Basut İnci Koleji, Fatih Lisesi, İMKB Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesi yarıştılar.
 
Her okuldan 3`er öğrencinin katıldığı yarışmada toplam 20 soru soruldu. Soruların ardından Fen Lisesi birinci, Fatih Lisesi ikinci, İMKB Öğretmen Lisesi üçüncü ve Özel Basut Lisesi dördüncü oldu.
 
Bilgi yarışmasının ardından "İlahi ve ezgi yarışması"nın final yarışması yapıldı. Özlem Ajansı Sanatçılarının jüri olarak katıldığı "İlahi ve ezgi yarışması"na finale kalan 10 yarışmacı katıldı.
 
Yarışmacılar, jüri önünde ilahilerini seslendirdiler. İlahi yarışmasının birincisi, bugün saat 20.00`da Gala Düğün Salonunda yapılacak "Gençlik Şöleni" gecesinde belirlenecek.
 
Yarışmaların tamamlanmasının ardından Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdikleri ilahilerle program sona erdi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir