• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep'ten 38 firma "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesine girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

stanbul Sanayi Odası İlk 500 listesinde yer alan 33 firma ile birlikte de Gaziantep'ten 71 firma, Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer aldı. Bu sonuçlara göre Gaziantep, Türkiye'de en fazla firması listeye giren 3'üncü il oldu.

"Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırması ile ilgili bir değerlendirme yapan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, listede yer alan 38 firmayı başarılarından dolayı tebrik ederek şehir adına yaşattıkları gurur için de teşekkür etti.

İstanbul Sanayi Odası tarafından gerçekleştirilen Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması'nda listeye giren firmalar için bir kutlama mesajı yayımlayan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, mayıs ayında açıklanan İSO 500 listesine Gaziantep'ten 33 firmanın girdiğini hatırlattı.

 

Cengiz Şimşek

“Gaziantep'ten listeye 38 firma girmeyi başarmıştır”

Şimşek, "2021 yılı verilerine göre Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasında Gaziantep'ten listeye 38 firma girmeyi başarmıştır. Böylece Gaziantep'in Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu içerisindeki firma sayısı 71'e yükselmiştir. Gaziantep bu rakamlara göre, ilk 1000'de en fazla firması bulunan 3'üncü il oldu." dedi.

“Tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı alkışlıyorum”

Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasına giren firmaları kutlayan Şimşek, "Gaziantep'in Türkiye'nin en büyük 1000 sanayi kuruluşu arasındaki firma sayısının her yıl artmaya devam etmesi şehrimiz ve ülkemiz adına sevindirici bir durumdur. Bu başarıda payı olan tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı alkışlıyorum. Gaziantepli sanayiciler olarak ülkemizin kalkınmasının daha fazla yatırım, üretim, istihdam ve ihracattan geçtiğinin bilinci ile daha çok çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tuncay Yıldırım

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım da listede yer alan 38 firmayı başarılarından dolayı tebrik ederek şehir adına yaşattıkları gurur için teşekkür etti.

“Firmalarımızın bu mevcut duruma rağmen gösterdikleri başarı takdire şayandır”

Yıldırım, "Bu gururu bizlere yaşatan, şehrimizin ticari anlayışını, azmini ve üretkenliğini örnek kılan, ülke ekonomimize büyük katkı sağlayan tüm iş insanlarımızı ve ekip arkadaşlarını yürekten tebrik ediyorum. Küresel ekonominin tedarik sıkıntıları, emtia fiyatlarındaki dalgalanmalar, küresel enerji krizi, Rusya-Ukrayna savaşı, Euro bölgesi ve para biriminde yaşanan zayıflama ile mücadele ettiği bir süreç yaşıyoruz. Firmalarımızın bu mevcut duruma rağmen gösterdikleri başarı takdire şayandır. Bu performans bize gösteriyor ki iş dünyamız, böylesi zorlu bir süreçte de üretme, istihdam oluşturma gayretindedir. Gösterilen gayretin güzel sonuçlar doğurması ve ülke ekonomisine katkı sunabilmesi için serbest piyasa ekonomisinin işlemesi ve öngörülebilirlik. Ekonomik öngörülebilirliğin yükselmesi daha çok yatırım, daha çok istihdam ve İSO 500 listesinde yer alabilecek güçte firmalarımızın çoğalması demektir." şeklinde konuştu.

Adnan Ünverdi

“İSO 500 listelerindeki firma sayımız daha da artacaktır”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Başkanı Adnan Ünverdi ise, "38 firmamızın İSO ikinci 500 2021 yılı listesinde yer alması ve ülkemizin en büyük 1000 büyük sanayi kuruluşu arasında şehrimizden 71 firmanın bulunuyor olması bizleri biz kez daha gururlandırdı. Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine yön veren, en büyük istihdam kaynaklarının başında gelen, pek çok soruna rağmen üretmeye, yatırımlar yapmaya ve ihracat yapmaya devam eden her firmamızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bizler şehrimiz, ülkemiz ve geleceğimiz için el birliği ile çalıştıkça ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret gösterdikçe önümüzdeki yıllarda İSO 500 listelerindeki firma sayımız daha da artacaktır." dedi.

"Dünya genelindeki olumsuz gelişmelere, ekonomik sorunlara, fiyat artışlarına ve tüm bunların üretim ve ihracatımız üzerindeki olumsuz yansımalarına rağmen gazi şehrimiz, ülkemiz sanayisinin ve ticaretinin lokomotifi olmaya devam ediyor" diyen Ünverdi, ayakta kalabilmek ve katma değer oluşturabilmek için çabalayan sanayicilerin bu zor koşullarda daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

"Firmalarımızı geleceğe daha güçlü şekilde taşımayı hedefliyoruz"

Sanayicilerin en büyük beklentilerinin sürdürülebilir ve öngörülebilir bir ekonomik ortam olduğunu dile getiren Ünverdi, şunları kaydetti:

"Rekabetçiliğin artması ve ihracatın aksamadan devam edebilmesi için enerji maliyetleri ve hammadde tedariki başta olmak üzere üreticilerimizin ve ihracatçılarımızın sorunlarını ve beklentilerini her fırsatta ilgili mercilere ilettik ve bu noktadaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gaziantep Sanayi Odası olarak firmalarımızın iç ve dış pazarlarda büyüme yolculuklarını desteklemek, sanayicilerimizin başarılarını daha üst noktalara taşıyabilmek ve kurumsallaşmalarına katkı sağlamak adına hedef odaklı çalışmalar ve projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Özellikle yeşil dönüşüm, dijitalleşme, verimlilik, yenilikçi ve kaliteli üretim, bunların yanında yatırım, ihracat ve istihdam odaklı projelerimiz ile firmalarımızı geleceğe daha güçlü şekilde taşımayı hedefliyoruz. Türk sanayisinin ulaştığı seviyenin habercisi olma niteliği taşıyan ve sanayimizin potansiyelini gözler önüne seren bu önemli ve özel çalışma için İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdal Bahçıvan'ın nezdinde tüm İSO ailesine ve emek veren herkese teşekkür ediyorum." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir