• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
Batman’da ‘cami hırsızlığı’ önlenemiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 10 gün içerisinde defalarca Huzur Mahallesi’nde bulunan Mahmudiye Camisine giren kimliği öğrenilemeyen hırsız veya hırsızlar, caminin musluklarını, elektrik kablo ve lambalarını, giriş kapısının bakırlarını ve oturakları çalarak kayıplara karıştı.

Yaşanan hırsızlık olaylarına tepki gösteren cami cemaati, hırsızlık olaylarının bir türlü önlenemediğini söyledi.

Hırsızlık vakalarına kalıcı bir çözüm bulunmasını isteyen cami cemaatinden Abdülmecid Şahin, hırsızlar yüzünden ne yapacaklarını bilemez hale geldiklerini belirtti.

“Bu hırsızlık olayları nereye kadar gidecek?”

Şahin, “Önce lavaboların musluklarını söküp çaldılar, ondan sonra abdest yerlerinin bütün musluklarını çaldılar, ardından lavabodaki kablo ve lambaların hepsini söküp götürdüler. Biz hepsini tekrar alıp yaptık. Dün akşam ise camimizin giriş kapısındaki bakırları söküp çaldılar. Bu hırsızlar yakalanmazsa diğer kapının da bakırları söküp çalacaklar. Bu hırsızlık olayları nereye kadar gidecek? Buna bir çare bulmalarını istiyoruz. Çünkü yarın öbür gün hırsızlar caminin içine girip ne varsa çalacaktır. Artık ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bugün de sabah namazından sonra milletin oturduğu oturakların tahtalarını söküp demirini çalmışlar.” dedi.

“Hırsızlar ağır ceza alsaydı hırsızlıklar çoğalmazdı”

Hırsızların camilere dadanmaya başladığını vurgulayan Osman Men, “Hırsızlar 10 önce caminin musluklarını 2 sefer çaldılar. Dün akşam yatsı namazı için camiye geldiğimizde caminin giriş kapısının bakırlarını söktüklerini gördük. Bugün sabah namazında ise bir oturağın çalındığını gördük. Yetkililerden isteğimiz çevrede bulunan hurdacıları denetlesinler. Birkaç hırsız yakalanıp ağır ceza yeseydi bu kadar hırsızlık olayı çoğalmazdı.” diye konuştu.

“Hırsızlara karşı önlem alınmalı”

Yaşanan hırsızlığa tepki gösteren mahalle sakinlerinden Kadri Sezgin ise şunları söyledi:

“Aslında mahallemiz sahipsiz. Camilerde normalde güvenlik önlemleri alınmamalıdır. Yalnız artan hırsızlık olaylarından dolayı artık camilerde de güvenlik tedbirlerinin alınması gerekiyor. Çünkü biz millet olarak alacağımız tedbirler kısıtlıdır. Yetkililerden tek istediğimiz hırsızlara karşı önlemler almalarıdır.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir