• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Cumhuriyet'ten  medrese düşmanlığı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami ilim merkezlerinin hedef alındığı haberde, ''3 Mart 1924’teki devrim yasalarının ardından mahalle mektepleri ve medreseler kapatıldı. Ancak “medrese” adını kullanan yapılar varlığını sürdürüyor. Son olarak Diyarbakır’da Alimler ve Medreseler Birliği’nce “Şeyh Ahmed Şorşibi Külliyesi” adıyla medrese açıldı. İslami İlimler Merkezi’nin “Sultanahmet Medresesi” adını verdiği merkez ise “e-medrese” ile çevrimiçi program yürütüyor. Bu gelişmeler, medreselerin hukuki durumunu yeniden gündeme getirdi.'' ifadeleri kullanıldı. 

Haberde medreselerle ilgili görüşlerine yer verilen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu'nun “Tevhidi Tedrisat Yasası’na aykırı, eğitim anlayışımızı başından sonuna kadar değiştirecek bir çaba olarak görüyorum. Asıl hedefin, bazı kitlelerin konsolide edilmesine yönelik seçim çabaları olduğu kanaatindeyim. Türkiye’nin özellikle laik yapısının değiştirilmesi konusundaki özel çabalardan biri. Anayasada yazılı laik devlet ilkesine aykırı bir yapılanma olduğu kanaatindeyim.” ifadeleri yer aldı. 

Halkın büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu ülkede sık sık İslami değerleri hedef alan gazetenin son olarak İslami ilim merkezlerine yönelik saldırgan ifadeleri tepki topladı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir