• DOLAR 32.571
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.09
  • ...
Tarihi Camii Bakımsızlığa Terk Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Sur ilçesinde bulunan, Diyarbakır`ın simge ve tarihi camilerinden Şeyh Mutahhar Camisinin (Dört Ayaklı Minare Cami) bakımsızlığa terk edilmesine halk tepki gösterdi. Çevre esnafı, caminin tarihi bir öneme sahip olması nedeniyle ciddi bir cemaate sahip olduğunu ifade ederek, tarihi camiinin abdesthanesinin bulunduğu bölümün bakımsız olduğunu, cami duvarlarında da çatlaklar oluştuğunu söyledi
 
`Bu rezalete son verin`
Tarihi camiinin abdesthane sorununun 6 yıldır devam ettiğini ve yetkililerin bu sorunu en kısa sürede gidermesi gerektiğini belirten çevre esnafından Ömer Çetiner, "Bu caminin tuvaletleri 6 yıldır bu halde, biz esnaf olarak dilekçemizi verdik ama bize dönülmedi. Vatandaşlarımız buraya gelip tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamıyor, abdest alıp namaz kılamıyorlar. Bizim yetkililerden ricamız Allah rızası için gelip bu sorunu gidersinler bu rezalete son versinler" dedi.
 
`Camiinin ihtiyaçlarını esnaf karşılıyor`
Tarihi camiinin sorunu için gereken resmi başvuruları yaptıklarını ancak yetkililerin başvuruyu dikkate almadığını belirten esnaf Abdullah Tanrıkulu, "Abdest alacak yerimiz yok, biz bu sorunu valiliğe ilettik, belediye başkanlarımıza ilettik, buranın mütevellisi var o mütevelli gelsin, dilekçesini versin biz gerekeni yapalım. Biz mütevelliye gerekeni yapması için kendi aramızda para toplayıp verdik, ama kendisi buraya gelip de bir tane bile ampul takmış değil, artık esnaf olarak aramızda para toplayıp camiinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Camiinin yanında otel vardı, o otel yıkılınca tuvalette yıkıldı, 6 yıldır bu tuvalet bu halde" şeklinde konuştu.
 
`Şeyh Mutahhar Cami tarihidir, yardım edin`
Esnaftan Hakan Çaycıoğlu ise, "Şeyh Mutahhar Camisi 500 yıllık bir cami ve tarihi bir önem sahiptir. Camiimizin çok ciddi bir tuvalet sorunu vardır. Camimizin duvarlarında çatlaklıklar var, muhakkak elden geçirilmesi lazım. Yetkililerden yakın bir zaman içinde bu camimizin sorunlarının giderilmesini istiyoruz" diye konuştu. (Sedat Aslan/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir