• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Midyatlı esnaflar sorunlarına çözüm aradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat ilçesinde 138 bin metrekare alan üzerinde Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan 157 iş yeri, cami ve sosyal alanın bulunduğu Küçük Sanayi Sitesi inşaatı bitti.

 

Midyat ilçe esnafının Küçük Sanayi Sitesi'ndeki yeni işyerlerine taşınmasını engelleyen kira ve yer darlığı sorunları kapsamında, Yeni Mahalle'de bulunan Belediye Taziye Evi'nde düzenlenen toplantıda Kaymakam Oğuzhan Bingöl ve Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun katılımıyla çözüm yolu arandı.

 

Dükkân sahiplerinin küçük olan işyerlerinin kira bedelini çok yüksek tuttuğunu dile getiren esnaflar yetkililerden arazi isteyerek, "Araziyi bize verin, biz burada kendi ihtiyaçlarımıza uygun büyüklükte dükkânlar yapacağız" ifadelerini kullandı.

 

Esnafların sorunlarına çözüm bulmak için bir araya geldiklerini belirten Kaymakam Oğuzhan Bingöl, "Biz bugün buraya kirada bir standardı oluşturmak için geldik. Biz büyük dükkânlara 3 bin 250 TL belirleyelim. Küçük dükkanları bin 500 TL belirleyelim. Bunun sözünü ben veriyorum, çünkü bu kısmı beni ilgilendiriyor." dedi.

 

Esnafa, "Sizde vasıf çok bizde vasıf yok. Bu halka önderlik yapacak olan sizsiniz. Onun için size karşı sevgi ve saygımız sonsuzdur" diyen Midyat belediye Başkan Şehmus Nasıroğlu ise "Dükkânı küçük olana büyük dükkân yapacağız. Bu saatten sonra herkes o Küçük Sanayi Sitesi'ne gidecek. Sizden ve bu sanayi sitesi başkanımdan ve değerli arkadaşlarımdan biz bir ricada bulunacağız. Oranın kirasını sabit tutacaklar. Gerekirse biz orada size arazi satalım, siz kendi kendinize yapın" sözleriyle esnafın arazi verilmesi talebine olumlu yanıt verdi.

 

Büyük dükkânların kira bedelinin yıllık 3 bin 250 TL, küçük dükkânların ise bin 500 TL olarak belirlendiği toplantıda, ilçedeki esnafların Küçük Sanayi Sitesi'ne taşınmaları için Ramazan ayı sonuna kadar süre verildi. (M. Sait Başaran- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir