• DOLAR 32.571
  • EURO 34.993
  • ALTIN 2441.78
  • ...
The Economist Erdoğan`ı Kapaktan Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul`da Gezi Parkı`nda göstericilerin başlattığı olaylar dış basında özellikle başbakanın şahsına yönelik eleştirel kampanyaya dönüştü. İngiltere`nin etkili yayın organlarından ve İngiliz bakış açısını yansıtması bakımından önemli görülen The Economist`in son sayısında kapaktan konuyu ele alan ve eleştiren bir sayı yayınladı.

ECONOMİST VE FT`NİN GÜNDEMİ ERDOĞAN

Son genel seçimlerden önce "AK Parti güçlü gelmesin, CHP`ye oy verin" kapağıyla çıkarak Türkiye`nin iç siyasetine müdahale anlamına gelecek bir yayın yapan The Economist Dergisi, son eylemler üzerine de Başbakan Erdoğan`ı "diktatör" olarak göstererek "Sultan ya da Demokrat? kapağıyla çıktı.

III. Selim`in resmini kullanarak Erdoğan`ı montaj yapan dergi, Erdoğan`ı diktatörlükle suçladı. Derginin internete sızan kapağı ulusal medya tarafından anında manşetlerden duyruldu.

Yine aynı grubun yayın kuruluşlarından biri olan Financial Times gazetesi de olaylar sonrasında benzer manşetlerle çıkmaya başladı. Gazetenin son haberlerinden biri ise Erdoğan ile Gül`ün arasının bozuk olduğu yönündeydi... Gazetenin iddiasına göre Gezi Parkı olayları kadar şu ana kadar hiçbir şey ikilinin arasını bozamadı ifadesi yer aldı.

The Economist başta olmak üzere uluslararası önde gelen yayın organlarının Tayyip Erdoğan ve Ak Parti hükümetine daha önce kapak resimleriyle destek verirken yayın politkasındaki bu değişiklik dikkat çekiyor.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir