• DOLAR 32.561
  • EURO 34.958
  • ALTIN 2444.249
  • ...
Barış panelinde çelenk krizi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Medya Yazarlar Derneğinin düzenlediği barış süreciyle ilgili panelde, platforma "Hükümet İstifa" çelengi bırakılınca, Ak Partililer salonu terk etti.


Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdulkadir İkbal'in sunumunu yaptığı panele Şanlıurfa eski Belediye Başkanı Feridun Yazar, BDP Milletvekili Altan Tan, İl eski Müftüsü Ali Rıza İslamoğlu konuşmacı olarak katıldı. Panele katılması beklenen Ak Parti Milletvekili Halil Özcan ise, son anda katılmaktan vazgeçti. Özcan'ın panele gelmemesinin "Hükümet İstifa" çelengiyle alakalı olduğu belirtildi.


Panelde konuşan Tan, "Urfa'ya her geldiğimde muhakkak bazı olaylar çıkıyor ve bunu da bir türlü anlamıyorum. Bundan 2.5 yıl önce bir panelde Mümtazer Türköne konuşturulmadı, ama bana izzeti ikramda bulunuldu. Bu doğru değil. Bakın arkadaşlar, Urfa'nın nüfusu 600 bin. 2.5 yıl önce bu salon tıklım tıklımdı, bir o kadar insan da dışarıdaydı. Ama şimdi üçte birine düşmüş. Kendimiz çalarız kendimiz oynarız. Yapmayın, bu doğru değil. Bir çelenk koymuşsunuz buraya 'Hükümet İstifa' diye. Bunu zorla buraya koymaya hakkımız yok" şeklinde konuştu.


Çelenkli tepkiye değinen Yazar ise, "Tepkileri anlıyorum, ama arkadaşlarımız bizi dinlerlerse, iyi olur. Çünkü biz genelde herkesin iyiliği için bir şeyler söylüyoruz" dedi.


Taksim olaylarına da değinen Yazar, tepkiler dile getirilirken ölçülü olunması kadar, toplumu yönetenlerin de toplumla diyaloglarında ölçüyü kaçırmamaları gerektiğini ifade etti.


Allah'ın tüm insanları topraktan yarattığını, tüm müminleri kardeş kıldığını belirten İslamoğlu ise, "Kim zulüm yapıyorsa, o zalimdir. Bu ister Türk ister Kürt olsun, fark etmez" ifadelerini kullandı.


Panel soru-cevap faslıyla sona erdi.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir