• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarihi Gazaibaba Camii Onarılmayı Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Şabaniye Mahallesinde bulunan Şeyh Yusuf Gazaibaba Camii ve Türbesi Van`da 2011 yılında yaşanan depremlerden dolayı ağır hasar alarak yıkım kararı almıştı.
 
Depremden sonra hizmete kapatılan camide ibadet, caminin yan tarafına kurulan çadır mescitte yapıyor. Kışın, soğuk havayla mücadele eden camii cemaati, yazın gelmesiyle bu kez sıcaklarla mücadele ediyor.
Cami cemaatinden Çetin Doğruer ile İbrahim Ürgün, cemaatin yaklaşık 2 yıldır ibadet noktasında büyük zorluklar çektiğinin aktararak, Gazaiba`nın varislerinin camiyle ilgilenmesini istediler.
 
"Teravih namazlarında cemaat çok büyük sıkıntı çeker"
Caminin bu durumu karşısında il müftülüğünün bir şeyler yapmak istediğini; ancak caminin vakıflar genel müdürlüğüne ait olması nedeniyle yetki alanına girmediğini söyleyen cami imamı Nihat Tay ise, "Biz de cami cemaati ve cami görevlileri olarak buranın sahiplerinin, varislerinin bu işe el atmasını istiyoruz. Havalar sıcak, çadırda namaz kılamıyoruz. Cemaat mescide gelmekten üşeniyor. Sabah namazında da hava soğuk oluyor. Önümüzde Ramazan ayı var. Teravih namazlarında cemaat çok büyük sıkıntı çeker. Buranın varisleri imar planını beklediklerini ifade ediyorlar. Biraz ilgisizliği var diyebiliriz" şeklinde konuştu.
 
Öte yandan cami cemaatinden ismini vermek istemeyen bir vatandaş, camide türbenin bulunması nedeniyle Gazaibaba`nın varislerinin, türbeye zarar gelecek endişesiyle bir şeyler yapmak istemediğini iddia etti. (Fırat Arslan/ Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir