• DOLAR 32.198
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2515.826
  • ...
Tahran’dan ABD’nin “İran İHA’ları” iddiasına yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın iddialarına tepki göstererek, “İran ile Rusya Federasyonu arasındaki bazı modern teknolojiler alanındaki iş birliğinin geçmişi, Ukrayna savaşı öncesine dayanıyor ve son zamanlarda bu ilişkide yeni bir gelişme olmamıştır.” dedi.

“İran’ın Ukrayna’daki savaşa ilişkin tutumu oldukça nettir ve birçok kez bunu resmi olarak dile getirmiştir.” ifadesini kullanan Nasır Kenani, “ABD’li yetkili bu iddiaları ileri sürürken Amerika ve Avrupalılar, Batı Asya bölgesinin işgalci ve saldırgan ülkelerini ölümcül silah deposu haline getirmiştir. ABD’nin silah desteği olmadan siyonistlerin işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği cinayet ve işgalciliğin devam etmesi mümkün değildi.” şeklinde konuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İran’ın yakın zamanda Ukrayna savaşı için Moskova’ya aralarında silahlı olanların da bulunduğu yüzlerce insansız hava aracı (İHA) göndereceğini iddia etmiş ve Rus askerlerine İHA eğitimi vereceğine dair ellerinde istihbarat olduğunu öne sürmüştü. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir