• DOLAR 32.23
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2460.48
  • ...
Arife günü mezarlık ziyaretleri unutulmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı öncesi vefat eden yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, yakınları için dua ettiler. Sabahın erken saatlerinden itibaren kabir ziyaretine gelen kimi vatandaşlar, yakınlarının kabri başında dua edip Kur'an-ı Kerim okurken, kimisi de kabirlerin etrafını temizleyerek mezarları suladı.

 

Gaziantep'te halk, özellikle de sabahın erken saatlerden itibaren Yeşilkent Mezarlığı ve Asri Mezarlığa akın etti. Arife günü mezarlık ziyaretinin daha hayırlı olduğunu düşünerek mezarlıkta Kur'an-ı Kerim okumak ve dua etmek isteyen vatandaşlar, kent merkezindeki mezarlıkların yanı sıra, ilçe ve köylerdeki mezarlıkları da ziyaret etti.

Bayram öncesi, vefat etmiş yakınlar unutulmadı

Mezarlık ziyaretine gelen Ahmet Işık, "Arife gününde, adet haline getirdikleri mezarlık ziyaretini yapmaya geldiklerini, bayram öncesi yakınlarının mezarlarını temizleyip suladıklarını belirtti.

Enes Demirbaş ise, gelenek haline gelen arife günü mezarlık ziyaretini yaptığını ifade ederek mezarlıklarda temizlik ve sulama yaptığını söyledi.

Mezarlık ziyaretine geldiğini söyleyen Reşit Kaya da bayram sabahı için hazırlık yaptığını belirterek tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir