• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
"Olaylar amacından çıktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - 31 Mayıs'ta İstanbul'da başlayan Gezi Parkı eylemlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. Dün geceye kadar da eylemlerin halen sürdüğü Bursa'da bulunan STK'lar, yaşanların olay olmaktan çıkıp tamamen provokasyona dönüştüğünü söylediler.

 

Derin yapıların rolü var

Konuyla ilgili düşüncelerini paylaşan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, 3 yıldır Suriye'de akan kanı görmeyen toplum, eğer 3- 5 ağaç için ortalığı bu kadar yakıp yıkıyorsa bunda muhakkak derin yapıların rolü vardır." dedi.

 

Ağaçlar bahane edildi

Yaşanan olayların ağaçlar bahane edilerek yapıldığına dikkat çeken Kaptan, "Hiç istenmeyen ve toplumun arzu etmediği görüntülerle karşı karşıya kaldıklarını." ifade etti.

 

Taksim'den başlayan bu olayın Bursa'nın da içinde bulunduğu bazı illere sıçradığını ve bugüne kadar Bursa şehrinde bu tür olayların çok görülmediğini vurgulayan Kaptan, "Toplumlar kendi hakkını aramak için meydanlara inebilir. Fakat bunu yaparken, hiçbir zaman topluma, esnafa ve vatandaşlara, karşı tarafın dini inançlarına zarar vermeden bu tepkileri göstermek gerekiyor. Malum İstanbul'da ki Bezmi Alem Valide Sultan Camii'nde gördüğümüz o manzaraları kınıyoruz." diye konuştu.

 

"Biz artık Türkiye'de huzurun hakim olacağını birbirine sabreden toplumların oluşmasını beklerken, bir hak arama uğruna camiye girip orada içkilerin içilmesi ve oradaki pozisyonların kamuoyuyla paylaşılması bizi üzmüştür" diyen Kaptan, "Bizde sivil toplum kuruluşları olarak Bursa'da ki halkımızdan sağ duyulu hareket etmesini istiyoruz ve akl-ı selimle davranılmasını öneriyoruz." şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir