• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
KURBANINIZ UMUT OLSUN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TAHİR ÖZSOY- DOĞRUHABER

Türkiye başta olmak üzere dünyada onlarca ülkeye yardım ulaştıran Umut Kervanı Vakfı, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla da çalışmalarını hızlandırdı. Hayırseverler ile yardıma muhtaç kişiler arasında köprü vazifesi gören Vakıf, her yıl olduğu gibi bu yıl da onlarca ülkede milyonlarca insana yardım eli uzatacak. Kurban Bayramı ve yapacakları yardımlarla ilgili gazetemize değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, “Allah’a yaklaşmanın ve adanmanın vesilesi olan Kurban Bayramı’na doğru yaklaşırken Hakk katında kıymetli olan o mübarek günü hakkıyla idrak edebilmenin gayreti ve bu mutluluğunu yaşayabilmenin heyecanı içindeyiz. Yıl boyunca hem yurt içinde ve hem yurt dışında, hayırsever kardeşlerimizin yardımları ve Rabbimizin desteğiyle ihtiyaçlarını giderdiğimiz yetim ve muhtaç ailelerimizin yüzlerinde tebessüm olmak için hummalı bir çalışma içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

BU BAYRAMDA DA GİYİM, GIDA, NAKDİ OLMAK SURETİYLE YAPACAĞIMIZ YARDIMLAR OLACAK

Bayram öncesinde ve sonrasında birçok yardım yapacaklarının altını çizen Kurtaran, “Bir tarafta bayrama ulaşmanın sevincini yaşayan Müslümanlar varken, bazı hanelerde yokluk ve yoksunluktan bayramın mutluluğunu olması gerektiği gibi tadabilmekten, yaşayabilmekten mahrum kalan ve bu üzüntü içinde mağdur olan kardeşlerimiz var. Tüm bunların bilinciyle diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da giyim, gıda, nakdi olmak suretiyle yapacağımız yardımlar olacak biiznillah. Ancak Kurban Bayramı olması hasebiyle hem Dünya’nın birçok ülkesinde hem de ülkemizdeki olumsuz koşullar nedeniyle evlerinde, sofralarında aylarca ve belki de yıl boyu et görmemiş kardeşlerimizin yılda bir sefer de olsa sofralarında et görmelerine vesile olmak için gerekli düzenlemeleri ve programlarımızı yapmış durumdayız.” Şeklinde konuştu.

İMKÂNI OLAN VE İMKÂNI OLMAYAN KARDEŞLERİMİZ ARASINDA BİR HAYIR VE GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURACAĞIZ

Toplamda 26 ülkede kurban organizasyonları yapacaklarını ifade eden Kurtaran, son olarak şöyle konuştu; “Bu yıl başta ülkemiz olmak üzere, yokluk ve açlık kıtası Afrika’da Somali, Etiyopya, Nijerya, Mali, Kenya, Çad gibi farklı 20 ülkede, Afganistan, Yemen, Filistin, Bangladeş ve Nepal olmak üzere toplamda 26 farklı ülkede Kurban organizasyonu yaparak on binlerce yetim mağdur ve mazlum aileye ulaşarak umut olmaya çalışacağız. Netice olarak imkânı olan ve imkânı olmayan kardeşlerimiz arasında bir hayır ve gönül köprüsü kuracağız. Umutsuz kalmış yetim ve muhtaç kardeşlerimize bu vesileyle umut olacağız.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir