• DOLAR 32.214
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2411.183
  • ...
Yaz Kur'an kursu öğrencileri: Kur’an’ı, İslam’ı, imanı daha incelikli bir şekilde öğreniyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığı, çocukların Kur'an-ı Kerim öğrenimiyle beraber başta siyer olmak üzere ilmihal ve akide bilgilerini pekiştirmek, geleceğe inançlı gençler yetiştirmek amacıyla her yaz camilerde düzenlediği Kur'an kursu programları ile çocukları ve gençleri camilerle buluşturuyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte yaklaşık iki ay sürecek yaz Kur'an kursları bugün itibariyle başladı.

4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençlerin başvurabildiği kurslarda, başvurular 4 Temmuz'a kadar cami, kurs ve internet üzerinden yapılabilecek. Yaz Kur'an kurslarının 26 Ağustos Cuma günü sona ermesi planlanıyor.

İstanbul'da geçtiğimiz yıl 164 bin öğrenci yaz Kur'an kurslarına katılırken bu yıl yaklaşık 300 bin öğrencinin katılması hedefleniyor.

İstanbul'un Kartal ilçesinde bulunan Soğanlık Merkez Camii'nde sabahın erken saatlerinden itibaren camiyi dolduran çocukların ve velilerinin heyecanı görüntülere yansıdı. Yaz Kur'an kursu ile buluşmanın sevincini yaşayan çocuklar duygularını İLKHA muhabiriyle paylaştı.

Kur'an kursu öğrencisi Abdullah Tuğra Topal

Yaz Kur'an kurslarını özlediğini ve heyecanlı olduğunu belirten 9 Yaşındaki Abdullah Tuğra Topal, "Bu yıl Kur'an'a geçmeyi düşünüyorum.” dedi.

"Camide olduğum zaman rahatlıyorum”

Kur'an kursu öğrencisi Yunus Emre Hacıfazlıoğlu

Yunus Emre Hacıfazlıoğlu isimli Kur'an-ı Kerim talebesi ise, "Camide olduğum zaman rahatlıyorum. Cami benim ikinci evimmiş gibi geliyor. Daha ferah hissediyorum. Ben zaten Kur'an-ı Kerim'i okuyabiliyorum, bu yıl hatim etmeyi düşünüyorum. Hatim edersem güzel olur. Hala kayıt yaptırmayanları bekliyorum çünkü burası güzel bir yer ayrıca dinimizle alakalı şeyler de öğretiyorlar." şeklinde konuştu.  

“Kendimi Kur'an konusunda geliştirmek istiyorum”

Kur'an kursu öğrencisi Elif Engin

Kursa başlayacağı için heyecanlı olduğunu dile getiren Elif Engin, "Burada dinimizle alakalı birçok şey öğreneceğiz. Ben şu an Kur'an'dayım ama öğrenmeyen arkadaşlarım öğrenecek. Eminim ki dinimizle alakalı daha pek çok şeyi öğrenecekler. Güzel bir yer ben seviyorum, çoğu zaman yaz kursuna gidiyorum. Kendimi Kur'an konusunda geliştirmek istiyorum." diye belirtti. 

Kur'an kursu öğrencisi Özgür Kızıltaş

Özgür Kızıltaş isimli öğrenci ise, "Kur'an Kursu'nda dinimizi, iyiliği, kötülüğü, haramı, helali öğreniyoruz. Buraya kayıt yapmak isteyenler varsa gelsinler, çok güzel bir yer. Bazı etkinlikler oluyor, burada oyun oynuyoruz." dedi.

“Burası güzel bir yer”

Cami öğrencisi İlayda Tuy

Camiye geldiği için mutlu olduğunu belirten İlayda Tuy, "Sonuçta burada İslam'ı öğreniyoruz. Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Burası güzel bir yer hocalarımızda güzel. Burada İslam'ı, imanı, Kur'an-ı Kerim-i daha incelikli bir şekilde öğreniyoruz." şeklinde konuştu.

“Buraya gelip kayıtlarını yaptırsınlar”

Cami öğrencisi Kaan Topaloğlu

Kaan Topaloğlu adlı öğrenci ise, "Cami çok güzel bir yer burada dinimizi ve Kur'an-ı Kerim'in harflerini öğreniyoruz. Bence çok güzel bir şeydir. Buraya gelip kayıtlarını yaptırsınlar. Gelmeyenler pişman olur. Benim mahalleden ve okuldan buraya gelen arkadaşlarım da var, onlarla beraber teneffüslerde oyunlar oynuyoruz. Yeni arkadaşlarda ediniyorum bu benim için çok iyi bir şeydir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir