• DOLAR 32.472
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.156
  • ...
5 bin 200 öğrenci kep attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi'nde (DÜ)düzenlenen törende 5 bin 200 öğrenci, kep atarak, mezuniyet coşkusu yaşadı. Dicle Üniversitesi kongre merkezi'nde 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda derece ile mezun olacak öğrenciler için düzenlenen programda çocuklarının üniversiteden mezun olduğunu gören aileler, duygusal anlar yaşadı.

 

Törene Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, dekanlar, öğretim görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Yaptığı konuşmada, hiç kimsenin cehaletle aziz, ilim ile de zelil olamayacağını söyleyen Vali Mustafa Cahit Kıraç, öğrencilerin değişimin gücü, yarınların anahtarı olduğunu ifade etti. Öğrencilerin yenilikçi ve geliştirici olması gerektiğini dile getiren Kıraç, "Bu ülkeyi gelecekte yönetecek insanlar olarak kendinizi iyi hazırlamanız gerekiyor. Unutmayınız ki büyük insanlar yeni başarılar ortaya koyan insanlardır" dedi.

 

Dicle Üniversitesi'nin bin 865 akademik personeli, 27 bin 500 öğrencisiyle önemli bir bilim yuvası olduğunu kaydeden Kıraç, gördüğü tablonun kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Mezun öğrencilerin Diyarbakır'ın gönüllü tanıtım elçisi olmasını isteyen Kıraç, "Burada eğitiminizi tamamladınız. Şimdi memleketlerinize döneceksiniz. Ülkenin değişik yerlerinde önemli görevler yapacaksınız. Diyarbakır'ın sizden beklentisi var. Bu kadim kentin gönüllü tanıtım elçisi olmanız lazım. Bunu sizlerden bekliyoruz" diye konuştu.

 

Bu yıl 5 bin 200 öğrencinin mezuniyet gururunu yaşadığını belirten Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ise, Dicle Üniversitesi'nin gelişen kurumsal yapısı, güçlenen eğitim kadrosu, artan öğrenci sayısı, ulusal ve uluslararası alandaki bilimsel, kültürel ve sanatsal başarılarıyla ülkenin saygın kurumları içinde hak ettiği yeri aldığını belirtti.

 

2012-2013 eğitim-öğretim yılı içerisinde yüzlerce faaliyetin gerçekleştirildiğini, bölgemiz, ülkemiz ve dünya gündemindeki konuların çeşitli bilimsel etkinliklerle ele alındığını söyleyen Rektör Saraç, yapılan çalışmalara örnekler verdi.

 

Mutlu bir bireyin mutlu toplumun temeli olduğunu belirten Saraç, "Bireyin mutluluğu ise kendini tam ifade edebilmesiyle mümkündür. Siz değerli gençlerimizi, ülkemizin aydınlık semalarında kanat çırpan, bembeyaz umut ve bilim güvercinleri olarak görmek istiyoruz" dedi.

 

Konuşmaların ardından derece alan öğrenciler, sahneye davet edilerek hediyeleri verildi. Başarılı öğrenciler, çok mutlu olduklarını ifade ederken, çocuklarının mezuniyetini gören aileler ise gözyaşlarına hâkim olamadı. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir