• DOLAR 32.554
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2444.693
  • ...
Bursa'nın eğitimi masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - MilliEğitim İl Danışma Kurulu toplantısı Bursa Havva Aslanoba Otelcilik ve TurizmMeslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.

 

 

Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal'ınbaşkanlık ettiği kurul toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ınyanı sıra, İl Genel Meclisi üyeleri, Belediye temsilcileri, sivil toplumkuruluşları, emniyet, sendikalar ve Uludağ Üniversitesi temsilcileri ile eğitimyöneticileri katıldı. Kurulda ayrıca üye olarak öğretmen, öğrenci ve veliler deyer aldı.

 

 

ValiYardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Danışma Kurullarının eğitimle ilgili konularıgörüşerek tavsiye kararları aldığını, bu kararları da milli eğitimmüdürlüklerine ilettiğini söyledi.

 

 

Songünlerde gerçekleşen olaylara değinen Eyüp Sabri Kartal, "Ülkemiz birçok alandahızla gelişiyor ve büyük hedeflerine doğru hızla ilerliyor. Vatandaşlarımızdemokratik haklarını elbette kullanacaktır. Ancak herkesin daha sağduyuluolması gerekir. Bundan sonraki süreçte toplumsal barış kültürümüzün devametmesini diliyorum" dedi.

 

 

Bursa'nınTürkiye'de dördüncü büyük il olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü AtillaGülsar, nüfusu 2 milyonu aşan Bursa'da yaklaşık 540 bin öğrenci ve 29 binöğretmen bulunduğunu söyledi. Toplantıda ortaya atılan her fikrin kendileriiçin çok önemli olduğunu da belirten Atilla Gülsar, "Böylesine geniş bir nüfusasahip eğitim camiasında problemler mutlaka olacaktır. Burada önemli olanbunları dert edinmek ve hep birlikte çözümüne katkı koymaktır" dedi.

 

 

Genişbir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, yeni eğitim sistemi ve okuldönüşümleri, okullardaki güvenlik, okul servisleri, Bursa'da özel eğitim, öğretmenyetiştirilmesi, idareci ve öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri, atamalar,eğitimde fırsat eşitliği, ÖSS ve SBS sınav sistemi, öğrencilere rehberlikhizmeti, derslik ihtiyacı, okuma yazma kursları, sosyal ve kültürelfaaliyetler, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının eğitime katkılarıgibi birçok konunun değerlendirilmesi yapıldı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir