• DOLAR 32.568
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2429.41
  • ...
İstanbul Valiliği`nden Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Valliği`nden yapılan yazılı açıklamada, "Taksim Gezi Parkı`nda sürdürülen toplanmalar devam etmekle beraber; Taksim`e,özellikle Beşiktaş bölgesinden çıkışları sağlayan yollar üzerinde bazıgrupların şiddeti sürdüren eylemleri görülmektedir.
 
Taksim Gezi Parkı çevresindeki toplantılara polistarafından kesinlikle herhangi bir müdahale yapılmamakta olup bu duruş genelyaklaşımımızı ve duyarlılığımızı göstermektedir.
 
Ancak, Taksim`e çıkan yollar üzerinde "Taksim`deki gruplardan farklı olarak"şiddet gösterisi yapan eylemciler, önemli kamu hizmetlerinin de aksamasınasebebiyet vermektedir.
 
Özellikle sağlık, ambulans, itfaiye gibi ivedi ulaşım gerektiren hizmetlerengellenmektedir. Bu nedenle bu tür şiddet gösterilerini yürütenlere yönelikmüdahalelerimiz, polisin Taksim`de toplananlara yapılan müdahaleleri gibiyanlış değerlendirmeleri de beraberinde getirmektedir.
 
Kamu hizmetlerinin yürütülmesini engelleyen ve Taksim`deki gruplardan tamamenayrışan şiddet eğilimli gruplara yönelik zaman zaman yapılan müdahalelerin bunedenle gerekliliğini değerli kamuoyumuzun bilgilerine saygıyla arzederiz." Ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir