• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Tarihte bugün: 20 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1389: Osmanlı ordusu ile Haçlı orduları arasında Sırp Sındığı Savaşı yapıldı. Osmanlı ordusunun kazandığı savaştan sonra yaralı bir Sırp askeri, Sultan Birinci Murad’ı, savaş alanını gezerken, hançerle vurarak hayatını kaybetmesine sebep oldu. (Sırp Sındığı Savaşı yapıldı)

 

1840: Samuel Morse (Samuel Mors), telgrafın patentini aldı. Samuel Morse’un bulduğu alfabe, telgraf tekniğinin temelini oluşturmakta ve bu alfabe Mors Alfabesi diye isimlendirilmektedir. Mors Alfabesi çeşitli şekillerde dizilmiş noktalar ve yatay çizgilerden oluşur. (Samuel Morse telgrafın patentini aldı)

 

1943: Adapazarı'nda meydana gelen 5,6 şiddetindeki depremde 346 kişi öldü. (Adapazarı'nda deprem)

 

1974: Siyonist işgalciler, Lübnan’daki Filistin mülteci kamplarına saldırdı; 16 Filistinli şehid oldu. (Filistin mülteci kamplarına saldırı)

 

1987: Pınarcık Katliamı’nda PKK militanları 16 çocuk, 6 kadın, 8 erkek toplam 30 köylüyü katletti. Abdullah Öcalan katliamın ardından “Öldürelim, otorite olalım” açıklamasını yaptı. (Pınarcık Katliamı)

 

1995: Türkiye genelinde 600 bin memur “sendika hakkı” için iki günlüğüne iş bıraktı. Bu, o güne kadar memurların düzenlediği en büyük eylemdi ve sendikal haklar için önemli bir mesafe de bu sayede kat ediliyordu. (İki günlüğüne iş bıraktı)

 

2015: Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te lokanta, kafe ve restoranlarda toplu iftar yemeği verilmesi yasaklandı.

Özbekistan anayasası dini özgürlükleri garanti etmesine rağmen ülkede Ramazan ayında toplu iftarlar, camilere gitme ve başka konularda birçok kısıtlamalar bulunuyor. (Özbekistan’da toplu iftar yasaklandı)

Bu haberler de ilginizi çekebilir