• DOLAR 32.211
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2448.387
  • ...
"Köye Dönüş Projesinde bireysel yardım yapılmayacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde, güvenlik kaygılarıyla yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kalan köylülerin gönüllü olarak geri dönmek isteyenlerin geri dönüşlerinin kolaylaştırılması, geri dönülen yerlerde gerekli sosyal ve ekonomik alt yapının tesisi ile sürdürülebilir yaşam koşullarının oluşturulması için planlanan Köye Dönüş Projesi ile ilgili herhangi bir ödeneğin bulunmadığı belirtildi.
Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Diyarbakır'ın da içinde bulunduğu 14 ilde (Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van) uygulanan Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi (KDRP) İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda illerde valilikler tarafından yürütüldüğü ifade edildi.


Açıklamada, 5233 Sayılı Kanun kapsamında Diyarbakır Valiliğine bu güne kadar yapılan müracaatlar değerlendirildiği ve halen çalışmaların devam ettiği belirtilerek, "Ancak Bakanlığımızın genelgesine rağmen vatandaşların bireysel yardım talebi ile İl Özel İdaresine yoğun bir müracaata bulunduğu 01.04.2013 tarihleri arasından 60 bin civarında müracaat olduğu tespit edilmiştir. İl Özel İdaresi bütçesinde Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi ile ilgili olarak herhangi bir ödenek bulunmamakta ve bu nedenle bireysel yardım talepleri bakanlığın genelgesi de göz önünde bulundurularak değerlendirilmemektedir" ifadelerine yer verildi.

Yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların gereksiz bir beklenti içerisine girmemesi için "Köye Dönüş ve Rehebilitasyon Projesi kapsamında bireysel yardım yapılmayacaktır" denildi. (Osman İçli/M.Sait Adiyaman- İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir