• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Ulu Cami Restore Edilmeyi Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Restore edilmek üzere 8 aydan beri camilerinin kapısına kilit vurulduğunu belirten Muratpaşa Mahallesi sakinleri, yetkililerin bir an önce camilerini tamir ederek eski haline getirilmesini istedi.


Restore edilmek üzere cami duvarlarının sıvasının sökülerek, 8 aydan beri Vakıflar Müdürlüğünün camiyi kendi haline bırakmasına tepki gösteren Muratpaşa Mahallesi Muhtarı Nasır Çetin, ``8-9 aydır bu sıkıntıyı çekmekteyiz. Herkes sokakta namaz kılıyor. Bir ay önce Vakıflar Müdürü, Vali, Belediye Başkanı, Müftü ile beraber gelip keşif yaptılar. `Hemen tamirata başlayacağız` dediler. Yaklaşık bir ay oldu, caminin kapısı halen kilitli. Cuma günü olunca vatandaş namaz kılacak yer bulamıyor. Tuvalet sıkıntısı var. 8-9 aydan beri halen neden yapılmadı bu cami? Bize düşen bir görev varsa, söylesinler yapalım. Halkın mağduriyetini bir an önce gidersinler. Önümüzde Ramazan ayı var. Bizim isteğimiz bu iş ile ilgilenenler kimler ise, biran önce tamirata başlayıp bunu ramazana yetiştirmeleridir. Peki, bu böyle kalırsa Ramazan`da ne yapacağız. Kısacası bu memlekette hizmet yapılmıyor. Muş sahipsizdir" dedi.


Artık millete cevap vermekten bıktıklarını belirten Çetin, ``Biri gelip lavaboyu sorduğunda ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bizi bu hale getiren yetkililere bu yakışmaz. Şu an bu merkezde yaşayan herkes mağdur durumda. Caminin bahçesi hayvan barınağına, araç garajına döndü. Devlet bir an önce buraya el atsın ve camiyi eski haline getirsin`` ifadelerini kullandı.


Kale Mahallesi muhtarı Ahmet Taşbulak ise; ``8 ay önce camiyi onaracağız diye gelip, camimizin sıvasını söktüler. Ondan sonra kimse bize uğramadı. Yaklaşık bir ay önce tekrardan gelip, baktılar. Ondan sonra da ne arayan var ne soran. 8 aydan beri halk ve esnaf perişan olmuş durumda. Halk Cuma namazını dışarıda kılıyor. Mevsim yaz idare edilebiliriz. Peki, yarın kış gelirse ne yapacağız?`` dedi.


Cami etrafındaki esnafın kepenkleri indirme noktasına geldiğini söyleyen esnaf Haşim Toplu da, "Ben caminin bir komşusu ve esnaf olarak, bunun bu şekilde kalmasını kabul etmiyorum. Buraya gelen giden yabancılar var. Bize Muş halkı olarak, belediye olarak, valilik olarak, milletvekilleri olarak bu yakışmıyor. Bu cami tarihi bir camidir. Cami bu hale getirildiği için bu bölgeye gelen giden olmuyor. Biz artık işyerlerimizi kapatacağız`` şeklinde konuştu. (M. Şirin Çağlayan/ İnan Sur)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir