• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
İnci Kefali'nin korunması amacıyla yapılan denetimler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İnci Kefali avlama yasağına karşı icra edilen kontrol ve denetimlerde, Akköprü Deresi ve Kurubaş Deresinin Van Gölüne döküldüğü mansap alanlarında yapılan taramada göle atılı vaziyette yaklaşık 550 metre uzunluğunda 3 adet misina ağına ve ağa takılı halde 240 kilogram canlı 380 kilogram ölü balık olmak üzere yaklaşık 620 kilogram balığa el konuldu. Canlı balıklar Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek ağlardan kurtarılarak doğal yaşam alanı olan Van Gölüne bırakıldı.

İl Müdürlüğünde yapılan açıklamada, Van Gölü'nün sodalı ve tuzlu suyunda yaşayan inci kefalinin üreme dönemi olduğunu belirtildi.

Açıklamada, “15 Nisan itibari ile Van Gölü’nde yaşayan ve endemik bir tür olan İnci Kefali'nin üreme göçü ile birlikte Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Jandarma, Sahil Güvenlik Emniyet ve Deniz Polisi ile 7/24 sahada denetimler yaparak kaçak avcılık ile mücadele edilmektedir.” denildi. (İLKHA)

 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir