• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
SON DAKİKA
Ekmeğe saygısızlık yapan markaya sosyal medyadan tepki yağıyor! #zarahaddinibil
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş / Doğruhaber

Ekmeği nimet bilip yerde görürken öpüp yüksek yere koyan bir millete mal satmak için nimeti ayaklar altına alan bu zihniyete papuç bırakılmamalıdır. Toplumun değerlerini hiçe sayan bu zihniyetten alışverişler kesilmelidir.

Ünlü Psikolog Doğan Cüceloğlu, bir seminerinde tamda bu konuya parmak basacak nitelikle bir konuyu ele alır.

Doğan Cüceloğlu, bir seminerinde değerler ve ahlak eğitimine dikkat çekmek için, yere bir parça ekmek koymuş ve “Bu ekmeğe basabilecek birisi var mı?” diye sormuş salondakilere… Hiç ses çıkmamış tabii ! “Sahneye gelip bu ekmek parçasına basana 100 dolar vereceğim” diye devam etmiş… Salondan yine çıt yok!

Fiyatı artırarak, 5.000 dolara kadar getirmiş durumu… Bu sırada salonda bulunanlardan birisi, ─ “Hocam, istersen 500 bin dolar ver, yine bize o ekmeği çiğnetemezsin, boşuna uğraşma!” demiş. Doğan Cüceloğlu ise bunun üzerine, “İşte, değerler eğitimi budur” diye noktayı koymuş…

“Para vererek ekmek çiğnetebileceğiniz insan sayısı YOK denecek kadar azken; bu toplumun değerleriyle alay eden bir marka ürününü tanıtmak için ekmeği reklam malzemesi yaparak reklamında ekmeği ayaklar altına almış, parayla ekmeği çiğnemeyen millete, ekmeği ayaklar altına alarak mal satmaya çalışıyor bu nasıl bir akıl tutulmasıdır. Paralarınızı bunlara dökmeyin.

Yere düşen ekmeği çiğnememek için duyduğumuz hassasiyet ayaklar altına alınmış yerlerde sürünen bu değerlerimiz çiğnenirken neden resmi kurumlar harekete geçmiyor?

Galiba yine adalet SOSYAL MEDYA’nın tepkisiyle harekete geçecekler!

İşte yapılan yorumlardan bazıları:

  • Gün geçmiyor ki güzel ülkemizde bir rezillik daha olmasın. Şimdi de dünyaca ünlü ZARA yeni ürün tanıtımında ekmeğe büyük saygısızlık yapıyor.
  • Böyle reklam mı olur? Üzerine basacak ekmekten başka bir şey bulamadınız mı? ZARA'yı kınıyorum!
  • Biz ekmeği 3 defa öpüp alnımıza koyarak büyüdük. Ekmek şeklinde çanta yapmanız yetmedi, bir de üstüne ekmeği ayaklar altına alıyorsunuz! Böyle mi tanıtım yapıyorsunuz? Bu kadar düştünüz mü!
  • Neden? Neden yani. Neden ekmek? Hele dünyada bu kadar aç varken?
  • Bundan böyle bunlara para kazandıran utansın!
  • Çocukken yolda yürürken ekmek görünce çamurluysa bile elbisemizle siler 3 kere öpüp yüksek yere koyardık kimse basmasın diye ne zaman bu hale geldik? Bu ne cesaret #zarahaddinibil

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir