• DOLAR 32.304
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2396.506
  • ...
Hac parasını evsizlere bağışlayan Müslüman aile takdir topladı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Riyad Makaev/Dış Haberler

Hindistan'ın Kerala eyaletinden Hanif ve Yasmin çifti, Mekke'ye hac için iki yıllık kısıtlamaların kaldırılmasının ardından, ömür boyu hayallerini gerçekleştirerek Hac farizasını gerçekleştirmeye karar verdi. Bunu yapmak için miras yoluyla kendilerine geçen arazileri satmayı planladılar. Ancak çift son anda fikrini değiştirdi. Bunun nedeni, kendi yaşam alanı olmayan ve tüm yaşamları boyunca konut kiralamak zorunda kalan, bazen son paralarını kiraya veren komşularla iletişim kurmaktı.

“Evsizlerin yaşadığı zorluklara tanık olduk”

“Mülkümüzü satmayı ve bu parayı Mekke ve Medine'ye bir hac turu satın almak için kullanmayı planladık. Ancak geçtiğimiz birkaç ayda, evsiz olduğunu bildiğimiz ailelerin karşılaştığı zorluklara tanık olduk. Bu bizi Hac için planlarımızı yeniden gözden geçirmeye zorladı” dedi.

“Toplumda rol model olmalı”

Çift, kendi aralarında istişare ettikten sonra, bir arsa parçasını, üzerinde bir konut inşa etmek için, olmayanlara ücretsiz konut sağlayan devlet fonu LIFE Mission'a devretmeye karar verdi. Yerel yönetim bakanı Emvi Govindan, "Hanif ve Yasmin gibi insanlar bir insanlık örneği oluşturdu ve toplumda bir rol model olmalı" dedi.

Bugüne kadar, LIFE Mission hayırseverlerden 13 arsa ve hükümetten 30 arsa daha aldı. Bu bölgede 1000 konut inşa edilmesi planlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir