• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Yaşasın: Peygamberimize ve kutsallarımıza yapılan saldırıların sebebi İslam'ın yayılmasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, özellikle son 10 yıldır Fransa başta olmak üzere İslam'a, peygamber efendimize, İslami değerlere ve en son Hindistan'da yönetimde olan parti yetkililerinin peygamber efendimize, ailesine yönelik yapılan saldırıya ilişkin İLKHA muhabirine konuştu.

"Saldırmaların sebebi halkların yoğun bir şekilde İslam'la tanışmaları, Müslüman olmalarıdır"

İslam'ın Hak ve batıl taraflarının mücadelesinin Hazreti Âdem'den başlayarak günümüze kadar da hiç duraksamadan devam ettiğini belirten Yaşasın, "Bazı dönemlerde daha çok yoğun bir şekilde saldırıların olduğunu hissediyorsunuz. Son 10 senedir aşırı saldırıların olmasının sebebi insanların yoğun bir şekilde İslam ile tanışmalarından kaynaklı kendi özgürlüklerinin farkına varmaları, iradelerini kullanmaya başlamalarıyla olmuştur. Bu anlamda İslam ve Müslümanlar bu işin merkezindedir. Müslümanlar ve İslam dışında teslim almadıkları din ve din mensupları kalmadığı için ısrarla Müslümanların üzerine gelmeye çalışıyorlar." dedi.

"Bize düşen İslam'ı ve peygamberi daha fazla anlatıp sünnetini yaşamaktır"

Yaşasın, "Bu dönemde maalesef Avrupa'da Fransa'nın başını çektiği bir akım dışında son dönemde yoğun bir şekilde doğuda da Çin ile birlikte Hindistan merkezli saldırıların olduğunu görüyoruz. Hindistan, Müslümanların öldürülmesine kadar varan çok aşırı, vahşi politikalarına bunu da eklemesi Hindistan'ın çok büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor. İslam yükseliyor, insanlar İslam'a dâhil oluyor. Müslümanların ve İslam'ın varlığı insanların özgürlüklerine sahip çıkmaları, ezilmişlerin başkaldırısı anlamına geldiği için bu gibi şeylerin daha fazla devam etmesini bekliyoruz. Bize düşen bu gibi hususlara karşı bir tepkisel yaklaşım geliştirmekten öte kendi doğrularımızla İslam'ı İslam peygamberini iyice anlatma, sünnetini yaşama, çocuklarımıza ve gençlerimize bunu nesilden nesile öğretmeye çalışma ve en ufak hakareti bile kabul etmeme anlamında İslam ülkelerinin yöneticilerine baskı oluşturup gerekli politika ve tavrı göstermelerini sağlamaktır." diye konuştu. (İLKHA)

 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir