• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Tarihte Bugün: 2 Haziran
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1328: Filipinler’de meydana gelen bir deprem sonucunda 9 ada ve adacık yok oldu. (Filipinler’de büyük deprem)

 

1929: Muş şehri, Bitlis vilayetinden ayrılarak il haline getirildi. (Muş il oldu)

 

1935: Türkiye’de ilk kez pazar günü tatil uygulamasına başlandı. (İlk kez pazar günü tatil yapıldı)

1941: TCK’nın 526’ncı maddesinde yapılan değişiklikle Arapça ezan ve kamet okuyanlara ceza öngörüldü. Tüm bunlara rağmen Müslümanlar bu yasağı tanımamış, fırsatını bulduğu her yerde ezanı, asli şekliyle Arapça okumuş; İslam’ın şiarlarından biri olan ezan için her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını göstermişlerdir. (Arapça ezan ve kamet okuyanlara ceza)

 

1961: Yurtdışında öğrenim görmek serbest bırakıldı. (Yurtdışında öğrenimin önü açıldı)

 

1964: Laik ve ulusalcı bir Filistin devleti kurmayı amaçlayan ve çeşitli örgütleri bir araya getiren Filistin Kurtuluş Örgütü kuruldu.( Laik düşünceli Filistin Kurtuluş Örgütü kuruldu)

 

1981: Darbeci Kenan Evren’in emri ve Futbol Federasyonu’nun kararıyla Ankaragücü futbol takımı, birinci futbol ligine çıkarıldı. Böylece ilk kez bir futbol takımı, darbeci devlet başkanının fermanıyla küme atlıyordu. (Darbeciler futbol takımına küme atlattı)

 

1997: Dr. Haluk Nurbaki vefat etti. İslam ilimlerine olan ilgi ve alakası onu kısa zamanda sohbetleri dinlenir, kitapları okunur biri haline getirdi. Özellikle üslubu çok beğenilen Nurbaki Hoca, birçoğu Peygamber Efendimiz’in hayatı ile ilgili olmak üzere, eserler kaleme aldı. (Dr. Haluk Nurbaki vefat etti.)

 

1997: Susurluk Davası, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde başladı. Susurluk’ta meydana gelen trafik kazası devlet içerisinde örgütlenmiş çete yapılarının tanınması, tartışılması ve sorgulanması adına bir milat oldu. (Susurluk Davası başladı)

 

1998: Merkez üssü Adana'nın Ceyhan ilçesi olan 6,2 büyüklüğündeki depremde 144 kişi öldü. (Adana Ceyhan’da 6,2 büyüklüğünde deprem)

 

2019: İşgalci Siyonist polisler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlerken, Siyonist sivil teröristler de Mescid-i Aksa’da itikafa giren cemaate saldırdı. (Mescid-i Aksa’ya saldırı)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir