• DOLAR 32.293
  • EURO 34.766
  • ALTIN 2398.675
  • ...
Çavuşoğlu'ndan 'normalleşme' açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çavuşoğlu, Filistin meselesine Türkiye'de tüm kesimlerin hassasiyet gösterdiğini belirterek, "Bağımsız ve egemen bir devlete sahip olma mücadelesinde Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Çavuşoğlu, "Kabul görmüş uluslararası parametreler temelinde, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması şarttır. Dolayısıyla iki devletli çözüm vizyonundan kimsenin uzaklaşmaması gerekiyor. Filistin sorunu ancak bu şekilde çözüme kavuşabilir. Bu yönde Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı. 

Mescid-i Aksa'nın statüsünün ve kutsiyetinin korunmasının tüm Müslümanlar için önemli olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, "İslam Vakfının (Kudüs İslami Vakıflar İdaresi) yetkisi aşındırılmamalıdır. Bu yönde gayretlerimizi hep birlikte sürdüreceğiz" diye konuştu.

Çavuşoğlu siyonist rejimle normalleşme görüşmeleri için ise "İsrailli mevkidaşımla Filistin meselesini, elbette ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konuları ele almayı öngörüyoruz. İsrail'le ilişkilerimizdeki normalleşme sürecinde Filistin yönetimiyle eş güdümü sürdürüyoruz. Filistin davasına desteğimiz İsrail'le ilişkilerimizin seyrinden tamamen bağımsızdır. Ama şunu da söylemek isterim, Filistin politikamızın değişmesi mümkün değildir. Ama bu diyaloğun, özellikle gerginliğin azaltılmasında, ramazanda olduğu gibi önemli katkı sağlayacağına, Filistin davasının veya Filistinlilerin sesini daha fazla duyurmasına katkı sağlayacağına da inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir