• DOLAR 32.381
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2407.642
  • ...
Afganistan'ın Katar Sözcüsü Şahin'den Hindistan'a çağrı: Eski yöneticilerle ilişkilerinizi kesin!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan'ın Katar Siyasi Ofisi Sözcüsü Muhammed Süheyl Şahin, Hindistan'ın artık Kabil'deki meşru hükümetle ulusal ve karşılıklı çıkarlara dayalı ilişkiler kurması gerektiğini belirtti.

Şahin, Afganistan ve Hindistan arasındaki ilişkilerin önemli olduğunu belirterek Hindistan'ın, eski hükümet yetkilileriyle olan tüm bağlarını kesmesinin her iki tarafın da çıkarına olacağını söyledi.

Şahin, "Hindistan, şu anda Batı'da aileleriyle birlikte yaşayan tüm eski yetkililerle kişisel ilişkilerini keserek Afganistan'ın yeni hükümetiyle ilişkiler kurmalıdır." dedi.

Hindistan'ın, Afganistan'ın temsilcileri olarak eski yetkililerle ilişki kurmaması ve yeni durumu kabul ederek gerçekleri anlaması gerektiğini ifade eden Şahin, Hindistan'ı Afganistan'da bir büyükelçilik açmaya çağırdı.

Hindistan, İslam Emirliğinin ağustos ayında iktidara gelmesinden kısa bir süre sonra Kabil'deki büyükelçiliğini ve Mezar-ı Şerif, Kandahar, Herat ve Celalabad'daki konsolosluklarını kapatmıştı.

Hindistan, eski Afgan cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere birçok eski hükümet yetkilisi ile yakın bağlara sahip bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir