• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
yahudiler Filistinlilerin Araçlarını Yaktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eriha`nın ez-Zebidat beldesinden görgü tanığı İyad ez-Zebidat, bir grup yahudi yerleşimcinin beldeye saldırdıklarını ve Zebidat ailesine ait 4 aracı benzin dökerek yaktıklarını, evlerin duvarlarına da İbranice "Araplara ölüm" yazdıklarını belirtti.

Resmi "Filistin`in Sesi" radyosu da, bir grup yahudi yerleşimcinin Eriha yakınlarındaki Merc Nace beldesinde 3 aracı benzin dökerek yaktığını duyurdu.

Öte yandan 7 İsrail askeri dozerinin yanı sıra 2 zırhlı aracın, İsrail keşif uçaklarının desteğiyle Gazze sınırını ihlal ederek 300 metre içeriye girdikleri bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, siyonist askerlere ait 7 dozer, Gazze sınırından 300 metre içeriye girerek Filistinlilere ait araziyi tahrip etti. israil askerleri de sınıra yakın arazilerde çalışan Filistinli çiftçilere göz yaşartıcı gaz bombası attı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

israil, Mısır aracılığıyla 2012 yılının Kasım ayında Hamas Hareketi ile ateşkes anlaşması imzalamıştı.

Anlaşmada israil, Gazze sınırı boyunca ilan ettiği tampon bölgeyi iptal ederek Filistinlilerin bölgeye girmesini ve çiftçilerin arazilerinde tarım yapmasına izin vermeyi kabul etmişti. Ancak israil, anlaşmanın bu maddesine uymuyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir