• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
Van'ın kısmi yeni imar planı askıya çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Van’da daha önce askıya çıkarılan ve yapılan itirazlardan dolayı revize çalışmalarından geçirilen Van’ın imar planının bir kısmı tekrar askıya çıkarıldı. Van kent merkezi ile İpekyolu Caddesinin alt kesimi, Akköprü Mahallesi, Orhan Doğan Caddesi, İki Nisan Caddesi’nin alt kısmı arasında kalan yerleşim alanlarına ait imar planları yapılan itiraz değerlendirmesinden sonra tekrar askıya çıktı. İmar planı 1 ay süreyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Van Belediyesi ilan panolarında askıda kalacak.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Van belediyesinden yapılan yazılı açıklamalarda, bin 50 hektarlık alanda itirazların değerlendirildiği ve itirazlar sonucu yapılan değişikliklerin askıya çıktığı belirtildi.

 

“20 bin 19 adet itiraz değerlendirildi”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planlama çalışmalarında kent bütününe yönelik hazırlanan, Uygulama İmar Planı onaylanarak, 28 Şubat’ta Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Van Belediyesi internet sayfaları ile ilan panolarında 1 ay süreyle askıya çıkarılmış ve askı süresince toplam 20 bin 19 kişinin itirazda bulunulmuştu.

 

Bin 50 hektar büyüklüğündeki alanda itirazlar değerlendirildi

Kent merkezi ve inşaat ruhsat taleplerinin yoğun olduğu bin 50 hektarlık alana ait imar planının askıya çıkarıldığı belirtilen açıklamada  “Van Merkezi iş alanı ve çevresini kapsayan yaklaşık bin 50 hektar büyüklüğündeki bir alanda itirazlar değerlendirilerek yeniden hazırlanan imar planları Bakanlığımızca onaylanarak 28.Mayıs’ta Müdürlüğümüz ve Van Belediye Başkanlığının ilan panolarında askıya çıkarılmıştır” ifadelerine yer verildi.

 

Askıya çıkarılan imar planı şu mahalleleri kapsıyor: Bahçıvan, Şerefiye, Serhat, Cumhuriyet, Seyit Fehim Arvasi, Cevdet paşa, Alipaşa mahalleleri ile Selimbey, Halilağa, Vali Mithat Bey ve Akköprü mahallelerinin bir kısmı.

 

Öte yandan halkın en fazla itiraz ettiği 18. madde uygulaması ile mahalle yollarının geniş tutulması konularında herhangi bir bilgiye yer verilmemesi dikkat çekti. (Murat Dalgın- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir