• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Kamerun'dan Bursa'ya işbirliği çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Tarihi ve kültürel mirasından sanayi kimliğine kadar birçok değeri bir arada bulunduran özellikli yapısıyla dikkati çeken Bursa, Kamerun’dan gelen üst düzey yöneticileri de kendisine hayran bıraktı.

 

Kamerun’un Doula kentinden Bursa’ya gelen yöneticiler, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile Dobruca Sosyal Tesisleri’nde bir araya geldi.

 

Tekstil ve sanayi ile öne çıkan Bursa’nın, Büyükşehir Belediyesinin 7 merkez ilçesi başta olmak üzere tüm kentte hayata geçirdiği çalışmalarla daha da değer kazandığını söyleyen Karadağ, kentin otomotivde de öncü olduğunu ifade ederek, Bursa’da üretilen ilk yerli tramvaydan bahsetti. Yoğun göç alan Bursa’nın kardeş kentlerini her zaman önemsediğini anlatan Karadağ, Kamerun heyetinin kardeşlik talebinin değerlendirileceğini ifade etti.

 

Bursa ile Doula arasında diyaloğu geliştirmeyi ve uygun sektörlerde işbirliği yapmak istediklerini belirten Doula Valisi Beti Assomo Joseph, Doula’nın Atlas Okyanusu kıyısındaki önemli bir liman kenti olduğunu ifade etti.

 

Doula’da ağaç üretiminin yoğun olduğunu belirten Joseph, çay ve kakao üretiminde ise dünyada 5. sırada olduklarını söyledi. Türkiye ile Kamerun arasında önemli diyalogların var olduğunu hatırlatan Joseph, “Bursa ile Doula’nın kardeş belediyeler olarak anılmasını istiyoruz” dedi.

 

Doula’da yaklaşık 10 yıldır Bursalıların da yaşadığını vurgulayan Joseph, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ülkelerine davet etti.

 

Vali Joseph’e Bursa ziyaretinde Ngaoundere Kaymakamı Mvondo Justin, Doula Büyükşehir Belediye Başkanı Fritz Ntone, İl Sağlık Müdürü Martin Yamba Beyas, Büyükşehir Belediyesi Proje Müdürü Yanga Jean, Ortaokul ve Lise Müdürü Lea Soppi ile Anaokul ve İlkokul Müdürü Essame Elise Henriette de eşlik etti.

 

Ziyaretin sonunda Başkanvekili Karadağ, konuklarına Bursa bıçağı hediye etti.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir