• DOLAR 32.528
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2488.273
  • ...
BTSO VE UİB Bursa'nın 2023 hedefi için çalışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Başkanlar Kurulu, Orhan Gençoğlu başkanlığında Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) yeni yönetim kurulunu ziyaret etti. Ziyarette BTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Esgin, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener, Hasan Gürses, Şakir Umutkan, İlker Duran ve Aytuğ Onur hazır bulundu. Ziyarette iki kurum arasındaki işbirliği olanakları ve 2023 vizyonu konuşuldu.

 

Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Gençoğlu, BTSO başkanlığına seçilen İbrahim Burkay’ın ihracatın içinden gelen bir isim olmasının büyük bir şans olduğunu kaydederek, “Gerek UİB gerekse TİM’deki görevlerinizden dolayı hala ihracatın içinde olan bir isimsiniz. Bu da; seçim sürecinde Bursa iş dünyası için koyduğunuz vizyon ve hedeflere ulaşmada büyük kolaylıklar sağlayacaktır” dedi.

 

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Salih Çalı’nın da yeni yönetime başarı dileklerini ifade ettiği ziyarette konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 2023 hedeflerinin belirlenmesinde 5 karar vericiden biri olduğunu ifade ederek, “Bursa’nın da 2023 ihracat hedefini 75 milyar dolar olarak koyarken sahip olduklarımıza güvendik. Eğer bir şehirde otomotiv sektörü varsa, savunma ve uzay sanayinin de olması kaçınılmazdır. Bursa, bu kabiliyete ve bilgi  birikimine sahiptir” şeklinde konuştu.

 

Bursa’nın otomotiv gibi, doğal markaların yeniden katma değer ve zenginlik oluşturacak boyuta getirilmesi gerektiğine işaret eden Burkay, “Bu süreçte Bursa’nın dışa açılan kapısı Uludağ İhracatçı Birlikleriyle yapacağımız işbirliği büyük önem arz ediyor. Yeni dönemde hem UİB hem de TİM’le bölge ihracatını artırmanın yanı sıra hizmet ihracatında da Bursa’nın merkez olması için çalışacağız. Artık, söylemleri eyleme dönüştüreceğimiz döneme geldik” dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir