• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
Kitap okudular ödüllerini aldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, SODES Koordinasyon Birimi işbirliğinde gerçekleşen “Neden Okumalıyım? Nasıl Okumalıyım?” ile “YİBO’larda Okuma Keyfi” adlı projeler kapsamında Zaferler Ortaokulunda yapılan kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

Ödül törenine; Van Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gıyasettin Subay, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulaziz Öztürkçü, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Kitap okumanın önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, “Okumak deyince insanın içinden bir şeyler kopuyor. Hayatımda yazar olmasam da yazan biriyim. Öncelikle çocuklarıma ve öğrencilerime okuma konusunda okumanın her zaman için insanın yaşamında gelişime açık olmasını sağladığını söylerim. Necip Fazıl Kısakürek’in deyişiyle, ‘Dev işler yapmak istiyorsak, karınca gibi çalışmalıyız’ Bir ülkede kan akmaması için orada mürekkep akmalıdır” dedi.

 

Van’da gerçekleştirilen 1.Kitap Fuarı’na da değinen Van İl Milli Eğitim Müdürü Kına, “Kitap fuarına öğrencilerimizin büyük ilgi göstermesi karşısında mutluluk duydum. Öğrencilerimizin her birinin evinde özel bir kütüphanesinin olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Proje kapsamında dereceye giren öğrencilerin ve öğretmenlerinin İstanbul gezisine götürülecekleri belirtildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir