• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
Yazarlar Kitap Fuarı'nı nasıl buldu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN -  Kültür Bakanlığı, Van Valiliği, Van Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Kültür Kenti Vakfı'nın işbirliğiyle 25 Mayıs’ta başlayan Van 1. Kitap Fuarı’na 70 yayınevi ve 75 yazar katılıyor. Fuar daha ilk günkü yoğunluğunu korurken fuara il dışından katılan yazarlar katılımın beklentilerinin çok üzerinde olduğunu ifade ettiler.

 

Yazar Bilal Sami Gökdemir, Van’a ilk defa geldiğini ifade ederek, Van’ı hayal ettiğinden daha güzel bulduğunu söyledi.

 

Kitap fuarının il günden itibaren çok güzel olduğunu belirten Yazar Gökdemir “Şu Saatte Orda mıydın?” adlı kitabının son sayfasının neden yırtık olduğunu şu sözlerle açıkladı:

Yırtık bir roman sayfası!

“Bu kitabım yaklaşık bir sene önce çıktı. Bir polisiye macera kitabıdır. Şu an 6. baskıda ciddi anlamda bir ilgi var. Kitabın son sayfasının yırtık olmasıyla ilgili sorunuzu da cevaplayayım. Üç arkadaş üç günlüğüne bir adaya tatile gidiyorlar. Tatilden dönecekleri günün sabahı içlerinden bir tanesi odasında ölü bulunuyor. Daha sonra dedektif olaya el koyuyor ve okuyucunun macerası başlıyor. İlk sayfada okuyucuya yardımcı olacak bazı ipuçları var. İpuçlarından bir tanesi “Yırtık bir roman sayfası” kitapların hepsinin son sayfası şöyle yarım diklemesine yırtık. Okuyucu ilk sayfadan okumaya başlayıp son sayfaya geldiğinde bu sayfanın neden yırtık olduğunu anlıyor. Böyle bir özelliği var kitabın” dedi.

 

“Kendimi gül bahçesinde hissediyorum”

Bu tür fuarların bölgemiz açısından çok önemli olduğunu ifade eden Araştırmacı-Yazar Abdulhadi Timurtaş, kitap fuarlarının okumaya sebep olduğunu okumanın ise toplumu daha ileri seviyelere taşıdığını vurgulayarak, “Ben şu an kendimi gül bahçelerinden birinde hissediyorum. Kendi evimde de en çok sevdiğim yer kitapların olduğu yerdir ” ifadelerini kullandı.

 

“Péxemberé Ummeté Hz. Muhammed”

Kürtçe kaleme aldığı ve halkın ilgisini çeken “Péxemberé Ummeté Hz Muhammed” adlı eseri hakkında bilgi veren araştırmacı yazar Timurtaş, “Bu kitap benim ilk çalışmamdır. Kahire’de bulunduğum sırada geceleri bunu kaleme aldım. Sadece geceleri yazdım.  Onun için bu kitabın benim ahiretime fayda verebilecek bir eser olacağını düşünüyorum. Güzel bir rağbet gördü, şu an üçüncü baskıdadır. Onun dışında da güzel çalışmalarımız var. Özellikle Kürtçe alanında. İsteğimiz bu güzel çalışmaların devam etmesidir” diye konuştu.

 

Öte yandan Mayıs 31’e kadar devam edecek olan fuarda ilginin ilk günkü sıcaklığını kuruduğu gözlenirken onlarca yazar burada hem çeşitli konularda seminerler veriyor, hem de yayınevleri tarafından kurulan stantlarda okuyucularıyla buluşuyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir