• DOLAR 32.489
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.71
  • ...
60 STK madde bağımlıları için harekete geçti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa’da faaliyet gösteren İnsani Yardım Platformu bünyesinde çalışma yürüten 60 STK, madde bağımlısı gençlerin topluma kazandırılması için AMATEM’in açılması talebini resmi bir dilekçeyle Valiliğe iletti.
 
Tedavi sürecinin en önemli ayaklarından olan tıbbi tedavi merkezi olan AMATEM’in önemine değinen İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Şanlıurfa ilinde son zamanlarda gençliğimizi zehirleyen ve önü alınamayacak bir şekilde yayılan zararlı madde bağımlılığının toplumumuzu huzursuz edip endişelendirdiği bir gerçektir. Şanlıurfa’da toplamda 2 bin 896 kişinin madde bağımlılığı ve satıcılığı yaptığı resmi kayıtlarda mevcuttur. Bu sayılar gün be gün artmaktadır. Madde bağımlısı gençlerimizi kurtarmak isteyen aileler başka memleketlere çözümler aramaktadır. Tedavi sürecinin en önemli ayaklarından olan tıbbi tedavi merkezi olan AMATEM ilimizde bulunmamaktadır. Bu duruma seyirci kalamayız” dedi.
 
Gençliği kötü alışkanlık ve olumsuz davranışlardan uzak tutmak gerektiğini belirten Gerem, "Zararlı olan ortam ve etkileşimleri ortadan kaldırdığımız takdirde faydalı olanları yaymak ve yerleştirmek çok kolay olacaktır. Bizler de sorumluluğumuzu yerine getirmek adına İnsani Yardım Platformu zararlı madde bağımlılığı komisyonu olarak AMATEM’in açılmasını istiyoruz. Böylelikle bu illete bulaşmış olan gençlerimizi tedavi ettirmek ve gençlerimizin topluma tekrar kazanılması için en önemli aşamalardan birini ilimizde halletmiş olacağız” dedi. 
(Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir