• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
`Aynı tedbirler alkol için de alınmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Televizyon ve dizilerde açık bir şekilde gösterilen içkiye tepki gösteren, İlim Yayma Cemiyeti Batman Şube Başkanı Dr.Davut Okçu, sigaranın televizyonlarda açık bir şekilde gösterilmemesi için nasıl önlem alınıyorsa, içki içinde aynı tedbirlerin alınmasını istedi.
 
Hükümetin alkol ile ilgili çıkarmış olduğu yeni yasaları olumlu, ama yetersiz bulduklarını belirten Okçu, “Hükümet, alkol ile ilgili çıkarmış olduğu düzenlemeleri insanların içki içmesini engellemek için getirmiyor. İslam dini alkolü ve içkiyi yasaklıyor, ancak demokratik bir düzende yaşadığımız için biz İslami esasların yüzde 100 uygulama şansının bulunmadığını dikkate alarak, madem demokratik bir düzende yaşıyoruz, o halde insanların hürriyetinin bir sınırı olduğunu düşünüyoruz. İçki içen de aynı sigara içenler gibi toplumu rahatsız etmemelidir. Bu konuyla yapılan düzenlemeler müspettir ve verimli olmuştur” dedi.
 
Televizyonlara sigaranın açık bir şekilde gösterilmediği gibi alkole de biran önce aynı tedbirlerin alınması gerektiğini isteyen Okçu, “Sigaranın televizyonlarda izleyicileri olumsuz yönde etkilemesini engellemek için üstü örtülüyorsa ve tedbirler alınıyorsa, alkol ile ilgili de televizyonlarda özellikle en kısa zamanda tedbir alınmalıdır. Bu tedbirler içkinin de kapatılması yönünde olmalıdır. Ne yazık ki, televizyonlarda içkilerin açıkça içiliyor olması ve bununla övgüyle söz edilmesi küçük yaştaki çocuklarımızı bile olumsuz yönde etkilemektedir. Televizyonlarda gösterilmekte olan diziler, geleneklerimize, örfümüze ve inancımıza aykırıdır. O yüzden şuan ki nesil gözünde geçmiş karalanmaktadır ve bunun da tedbiri alınmalıdır” ifadelerini kullandı.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir