• DOLAR 32.217
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2451.027
  • ...
Bu futbolda küfür ve hakaret yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN- Yaptığı faaliyetlerle halkın beğenisini kazanan Kahta Çağrı-Der faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Dernek, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki çocuklar arasında futbol turnuvası düzenliyor.

 

On iki takımın yer aldığı turnuvada ilk üçe giren takımlara çeşitli hediyeler verilecek.Turnuva  15 Haziran’da sona erecek.

 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan derneğin yetkililerinden Recep Demiral,“Bu tür etkinlikler gençlerin açısından çok güzel oluyor. Gençlerin internete gitmeleri  ya da türlü türlü bilardo salonlarına gidip oralarda boşa zaman harcamaları buraya gelip tekbirlerle , amentu dualarıyla başlamaları çok güzel bir atmosfer ortaya çıkarıyor. Maç bitiminde herkesin birbirileriyle mushafalaşması güzel bir görüntü ortaya çıkarıyor” dedi.

 

Ortaöğretim 6. Sınıfta okuyan Furkan Ata ise , “ İslami ahlak çerçevesinde oynadığımız futbol maçı çok güzel oluyor. Maça başlamadan önce hep beraber Amentu duasını okuyoruz. Her gol attığımızda tekbir getiriyoruz. Böyle etkinliklerin olmasını her zaman istiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Sekizinci sınıfta okuyan Hüseyin İlanlı, “Bu tür etkinliklerin yapılması çok güzel bir şey. Biz mağlup olsak da fark etmiyor. Önemli olan oynamaktır. Hepimiz çocuk olduğumuz eğlenmemiz daha iyi oluyor. Bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Enerjilerimizi boşaltmamız gerekiyor. Bu etkinliği yapanlardan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.(Mehmet Eren –İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir