• DOLAR 32.367
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.305
  • ...
Gaziantep`te haraç kavgası: 1 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, dün gece Gazikent Mahallesi`nde meydana geldi. İddiaya göre, işlediği suçtan dolayı cezaevinde 15 yıl kaldıktan sonra denetimli serbestlik yasasından faydalanarak 1 ay önce serbest bırakılan `Çilekeş Ali` lakaplı Ali Yılmaz, kardeşi Fatih ile Abdülkadir Yılmaz ve Müslüm Bozteke ile birlikte, 1 çocuk babası Muhammet Resul Kızılgöz`ün kuaför salonuna sırayla tıraş oldu. Ali Yılmaz, kendisini tıraş eden Muhammet Resul Kızılgöz`den her hafta 200 lira haraç istedi. Para veremeyeceğini söyleyen Kızılgöz ile haraç isteyen 4 kişi, kuaför salonu yakınındaki parka giderek tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma sırasında Kızılgöz, kim tarafından kullanıldığı bilinmeyen tabancadan açılan ateşle yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerine 6 kurşun isabet etmesiyle kanlar içerisinde yere yığılan Kızılgöz, silah sesi üzerine ihbarda bulunan vatandaşların çağırdığı ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi`ne götürüldü. Ağır yaralanan Kızılgöz, acil serviste yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Olayın ardından kaçan şüphelilerden Ali ve Fatih Yılmaz kardeşler, gece geç saatlerde Üniversite Bulvarı`nda bir kahvehanede polis tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Abdülkadir Yılmaz ise, olay yerinden kaçtığı 68 DT 237 plakalı otomobil ve cinayette kullanılan tabanca ile birlikte sabah saatlerinde polise teslim oldu. Yılmaz kardeşler, emniyetteki sorgularında suçlamalara sessiz kalırken, teslim olan Abdülkadir Yılmaz ise, "Benim olayla bir ilgim yok. Silahı üzerime atıp kaçtılar" dediği öğrenildi.

Polis, olayın ardından kayıplara karışan Müslüm Bozteke`nin yakalanması için de çalışma başlattı.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKTI

Öldürülen kuaförün babası Mehmet Kızılgöz, gözyaşı dökerek taziyeleri kabul etmeye başladı. Oğlunun, kendisini öldürenleri savcılığa şikayet etmek için dilekçe hazırladığını söyleyen Kızılgöz, "Günlerdir oğlumdan para istiyorlardı. Oğlum, para vermiyordu. Çünkü bir kere verirsek, hep isterlerdi. Ama ben oğlumu rahat bırakmaları için onlara para vereceğimi söyledim. Oğlum savcılığa suç duyurusunda bulunmak için dilekçe bile yazmıştı. Ama savcılığa veremeden oğlumu öldürdüler" dedi.


Kaynak: DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir